Timur Gayrimenkul Nef markasıyla ABD’de 60 katlı gökdelen yapacak

Güncelleme Tarihi:

Timur Gayrimenkul Nef markasıyla ABD’de 60 katlı gökdelen yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:48

TİMUR Gayrimenkul, mimarisi ve tasarımlarıyla öne çıkan gayrimenkul markası Nef’i yurtdışına taşıyor. Şirket, New York Manhattan’da 210 milyon dolar yatırım değerine sahip proje için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da hayata geçirdiği Nef markalı projelerle dikkat çeken Timur Gayrimenkul rotasını ABD’ye çevirdi. Şirket, dünyaca ünlü mimarların imzasını taşıyan, kapı kolundan lavabosuna kadar özel tasarlanan Nef’i uluslararası bir marka yapmayı hedefliyor. Foster and Partner’s, SOM, HOK, TAGO ve Autoban gibi dünyaca bilinen mimarlık ve tasarım şirketleriyle çalışmaları sayesinde yurtdışı yatırımcılarının şirketlerini tanıdığını belirten Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “3 yıl önce yurtdışında iş teklifi almaya başladık. Ancak iş ölü doğmasın diye bekledik ve ilk projemiz kesinleşti. New York’ta en az 60 katlı olacak bir otel ve konut binası yapacağız” şeklinde konuştu.

EMPIRE STATE’E KOMŞU

Projeye 2015 yılında başlayacaklarını belirten Timur, 210 milyon dolarlık projelerinin New York’un en çok bilinen gökdelenlerinden Empire State’e komşu olduğunu dile getirdi. Metrekaresi 90 bin dolara evlerin satıldığı Manhattan bölgesinde bir bina aldıklarını söyleyen Timur, bu bina yerine yapacakları gökdelen için ABD’den lokal bir ortaklık da planladıklarını kaydetti.


Timur Gayrimenkul Nef markasıyla ABD’de 60 katlı gökdelen yapacak

Haberin Devamı

NEF MARKASINI İSTEDİLER

Yurtdışında proje geliştirmenin kolay bir süreç olmadığına dikkat çeken Erden Timur, “Bugüne kadar bizden daha az gelişen ülkelere yatırım yaptık. Gelişen ülkelere gidip kendi markanızla iş yapmanız oldukça önemli. ABD’deki yatırımcıların finansal desteğe ihtiyaçları yok. Bizi Nef konseptine olan güvenleri için seçtiler. Türkiye’deki bir proje için ortaklık sunsalar da mutlu olurduk ama yabancı yatırımcının kendi ülkesine Türk markası ile iş yapması ayrı bir mutluluk. Biz zaten tüm tekliflere projeler Nef olursa kabul ederiz dedik ve onlar da kabul etti. Hem markamız hem de finansal kaynağımızla ortaklık yapacağız” dedi.

ABD’YE ÖRNEK DAİRE

ABD’li yatırımcılardan yeni projeler için de ortaklık teklifi aldıklarını belirten Timur, ülkenin ilk 10 büyük şirketi içine giren 2 firma ile yakın temasta olduklarını belitti. Firmalardan birinin Chicago’daki 1.6 milyar dolarlık proje için teklif sunduklarını belirten Timur, “Nef konseptini görmeleri için ABD’li yatırımcının bir projesinde örnek daire yaptık. Manhattan’da kesinleşen proje dışında ABD’de başka projeler de olacak. Londra, Teksas, Miami ve Viyana için de görüşmeler var” dedi. Timur, yapacakları projelerdeki tüm ürünlerin Türkiye’den gideceğini ve bu şekilde inşaat malzemeleri ihracatına da katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Satışlar hız kesmedi

SON aylarda Türkiye’deki ve dünyadaki ekonomik gelişimler nedeniyle konut satışlarının azaldığına dikkat çeken Erden Timur, “ 2013 Eylül ayından bu yana 2 bin 549 konut sattık ve 950 milyon lira üzerinde ciro elde ettik. İnsanların alım karalarını askıya aldığı bir dönemde bu rakamları yakalamak önemli. Marka, ürün ve lokasyon bu başarıda önemli ama en önemlisi tüketicinin algısı. Biz insanı merkeze alıp his satıyoruz” dedi.

24 oda seçeneği

NEF projelerinde foldhome ve foldofis adı verilen konseptler uygulanıyor. Katlanabilir ev ya da katlanabilir ofis anlamına gelen bu projelerde konut alıcısına 5 bin metrekare eviniz ve ofisiniz olsa içinde ne olsun isterdiniz diye soruluyor. Futbol sahası, müzik odası, özel sinema salonu, parti odası, hobi odası gibi 24 ünite projeye dahil ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!