Çalışanlara eğlenceli İK aktiviteleri

Güncelleme Tarihi:

Çalışanlara eğlenceli İK aktiviteleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 17:17

eBay’in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com, kurumiçi IK etkinlikleri ile çalışan motivasyonunu artırıyor.

Haberin Devamı

GittiGidiyor.com, IK departmanı happy hour etkinliği ile her ayın son Cuma gününü tatil ilan edip, define avı, bilgi yarışması gibi organizasyonlarla çalışan mutluluğu ve takım ruhunu ayakta tutan etkinlikler düzenleniyor. Bilgi yarışması için ekiplere ayrılıyor, takım logosu ve bayraklarını hazırlanıyor. Yarışma öncesi yapılan hazırlıklar ve kazanan takıma hediye veriliyor. Şirket merkezinde kurulan dev perdeye yansıtılan yarışma içeriği, çoktan seçmeli cevapları olan 40 sorudan oluşuyor. Puanlama sistemi sorulara verilen doğru cevap hızına göre hesaplanıyor ve takım puanlarının ortalaması alınıyor. En hızlı ve doğru cevabı veren takım kazanıyor ve ödülün sahibi oluyor. Define avı oyununda hedefe ulaşabilmek için ipuçlarını çözmeye çalışan GittiGidiyor çalışanları, adanın belli bölgelerinde saklanmış ipuçlarına ellerindeki haritalarla ulaşmak için iz sürüyorlar. Birincilik ödülü her bir takım üyesine para ödülü ile birlikte konser, etkinlik, uçak bileti ya da tatil kazandırıyor.

Ev inşa ediyorlar
eBay inc. dünyanın çeşitli yerlerinde gönüllülerle birlikte ihtiyaç sahipleri için ev yapan ve kâr amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk kuruluşu olan Habitat for Humanity projesi kapsamında, gönüllü çalışanlardan takımlar oluşturarak farklı ülkelere ev inşa edilmesinde işgücü sağlanmasına katkıda bulunuyor. Her yıl 75 kişiden oluşan 5 eBay takımı Çin, Hindistan, Brezilya ve Amerika gibi bölgelere giderek ihtiyacı olan aileler için çalışıyor. GittiGidiyor Türkiye ekibinin de dahil olduğu ekip Çin’in Sichuan bölgesi, Wizhu köyünde deprem sonucu evsiz kalanlar için kolları sıvadı.
GittiGidiyor IK etkinlikleri kapsamında; ayrıca her yıl basketbol, karting ve bowling branşlarında Corporate Games’e katılıyor.

GittiGidiyor çalışanları ayrıca, Bolluca Barınağı ziyareti, fidan dikimi, Kızılay’a kan bağışı, Darülaceze ziyareti, Ağrı Patnos Anadolu Lisesi için kitap toplama kampanyası gibi farklı sosyal sorumluluk aktivitelerine her ay gönüllü olarak katılıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!