Ünlü profesör son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü profesör son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 10:39

İzmir Ege Üniversitesi Nöroşirürji Kliniği’nden 2010 yılında emekli olan ve bir süre önce beyninde tümör tespit edilince tedaviye alınan; ardından akut Hepatit saptanıp hayatını kaybeden Prof. Dr. Musa Nurcan Özdamar, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Tunceli’de 1944 yılında dünyaya gelen ve babasının memur olması nedeniyle eğitimine İzmir’de devam eden Musa Nurcan Özdamar, 1967 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji kürsüsünde uzmanlık eğitimine başlayan Özdamar, 1972 yılında nöroşirurji uzmanı oldu. 1973 yılında Ege Üniversitesi’nde yeni açılan Nöroşirurji Kürsüsü’ne katılan Özdamar, 1976-1977 yıllarında Zürih Üniversitesi’nde mikronöroşirurji üzerine üst eğitim gördü. Dönüşünde Kasım 1977 döneminde doçent, 1988 yılında da profesör olan Özdamar, bir dönem, bölümün Anabilimdalı Başkanlığı görevini de yürüttü.

Meslek yaşamına devam ettiği Ege Üniversitesi’nden 2010 yılında emekliye ayrılan Prof.Dr. Özdamar, bir çok başarılı çalışmalarla operasyonlara imza attı. Serebrovasküler dinamik ve anevrizma modellemeleri üzerine araştırmalarını yoğunlaştıran Prof. Dr. Özdamar’ın bir süre önce beyninde tümöre rastlandı. İlk olarak 1.5 ay önce Özel Medical Park Hastanesi’nde tedaviye alınan Prof. Dr. Özdamar, daha sonra İstanbul Acıbadem Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. İstanbul’da tedavi gördüğü sırada yapılan kan testlerinde, akut Hepatit saptanan Özdamar’ın durumu hızla kötüye gitti. Kısa süre önce tekrar İzmir’deki özel Medical Park Hastanesi’ne sevk edilen Prof. Dr. Özdamar, geçen çarşamba akşam saatlerinde fenalaşıp hayatını kaybetti.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Prof. Dr. Özdamar için bugün Alsancak’taki Hocazade Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Özdamar’ın ailesi, meslektaşları hastaları ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar katıldı. Öğle kılınan cenaze namazının ardından Prof. Dr. Özdamar’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi’ne götürüldü. Törende gözyaşları sel oldu.

Haberin Devamı

Ünlü profesör son yolculuğuna uğurlandı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!