Gençlere iş bulmayı kafasına koydu

Güncelleme Tarihi:

Gençlere iş bulmayı kafasına koydu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 09:01

Berlin Çalışma Senatörü Dilek Kolat, genç işsizlere iş bulmak için strateji geliştirdi. Kolat'ın stratejisi; gençlere yönelik iş ajansı kurulması, daha uzun süreli staj ve mesleğe yönlendirmede etkin bilgilendirme.

Haberin Devamı

BERLİN'de gençler arasındaki işsizlik oranının yüzde 10 seviyesine indi. Berlin Çalışma Senatörü Dilek Kolat, kentte gençler arasındaki işsizlik oranının yüzde 10.5 olduğunu açıkladı. Kolat, bu seviyeyi yetersiz bulduğunu belirterek “Amacımız bu oranı yüzde 10'un altına çekmek” dedi.

SADECE GENÇLERE HİZMET VERECEK

Gençleri bir işe yerleştirmek için yeni bir plan da geliştiren Kolat “Gençlerin iş bulması öncelikli hedeflerimiz arasında” olduğunu söylerken, gençler arasında işsizlikle mücadele için de planını açıkladı. Buna göre Kolat, gençlere iş bulmak için öncelikle sadece gençlere hizmet verecek iş ajansını 2015 yılına kadar kurmayı planlıyor.

Gençlerin şirketlerdeki staj süresini de uzatmayı planlayan Kolat böylece stajyerlerin hem mesleki tecrübesini artırmayı hem de işi daha iyi öğrenmesini amaçlıyor.

Senatör Kolat, gençlerin meslek seçiminde yeteri kadar bilgisi olmadığını belirterek “Planımızın bir ayağı da mesleklerle ilgili gençlerin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi. Bir çok genç trend olan mesleklerle ilgili bilgisi yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!