Yaralı leyleğe şefkat eli

Güncelleme Tarihi:

Yaralı leyleğe şefkat eli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:12

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin 6 yıl önce kurduğu Sokak Hayvanları Kliniği, yaralı bir leyleği tedavi ederek sağlığına kavuşturdu. Pamukkale Ovası'nda bir kişinin yaralı bulup getirdiği leylek tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya bırakılacak.

Haberin Devamı

Pamukkale Ovası'nda dört gün önce bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulunan ve uçamayan bir leylek Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'ne getirildi. Sokak Hayvanları Kliniği veterinerleri yaptıkları muayenede yaralı leyleğin boynundan ve kanatlarının altından yaralandığını belirledi. Yaralı yerleri tedavi edilen leylek sağlığına tamamen kavuşması için klinikte bakıma alındı.

Sokak Hayvanları Kliniği Veterineri Sinan Kılıç, "Bir vatandaşın getirdiği leyleğin boynunda ve kanatlarının altında yaralar vardı. Tedavisini yaptık. İyileşmesi için bakımını sürdürüyoruz. Tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya bırakılması için Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz" diye konuştu. Klinikte ayda 200 sokak hayvanını tedavi edip, kısırlaştırdıklarını, kötü muamele görmüş sokak hayvanlarını tedavi ettiklerini söyleyen Kılıç, "Kliniğimize bugüne kadar şahin, kartal, atmaca, kızıl geyik, flamingo, ceylan ile nesli tükenmek üzere olan kara akbabası ve kaya kartalı yaralı olarak getirildi. Bu hayvanlar titizlikle tedavi edilerek yine ait oldukları doğaya bırakıldı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!