Alman U 19 takımı Avrupa şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Alman U 19 takımı Avrupa şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 15:33

Almanya, milli takımının Dünya Şampiyonu olmasının ardında şimdi de U19 milli takımının Avrupa şampiyonu olmasını kutluyor.

Haberin Devamı

ALMAN futbolu tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. 13 Temmuz'da Brezilya'da Dünya Şampiyonu olan Alman milli takımının ardından şimdi de genç milliler Avrupa Şampiyonu oldu.

Dünya şampiyonluğundan 18 gün sonra U19 Milli takımının Avrupa şampiyonluğu ülkede büyük sevinç yarattı. Macaristan'da düzenlenen U19 Avrupa Gençler Şampiyonası finalinde Portekiz milli takımını 1-0 yenen genç Panzerler, kupayı kaldırmayı başardı. Finaldeki tek golü Hertha forması giyen Mukhtar attı.

Alman U 19 takımı Avrupa şampiyonu oldu


ÖZTUNALI DA KADRODA

Avrupa Şampiyonu olan Alman U 19 Milli takım kadrosunda Leverkusen forması giyen Levin Öztunalı da bulunuyor. Final maçında da forma giyen 19 yaşındaki Levin Öztunalı şampiyonada gösterdiği performansla da dikkatleri üzerine çekti.

Şampiyon olan U 19 milli takımı dün Frankfurt'ta büyük bir törenle karşılandı. Kentte şampiyon futbolculara taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw ise yaptığı açıklamayla hem milli takım teknik direktörü Marcus sorg'u hem de genç futbolcuları kutladı. Löw “Marcus Sorg ve genç futbolcularını kutluyorum. Şampiyon olmalarından dolayı çok sevindim. Takım şampiyonada müthiş bir başarı gösterdi. Avrupa Şampiyonası, Almanya'da yetenekli futbolcuların bulunduğunu gösterdi” dedi. Almanya 1981 ve 2008 yıllarında da U19 milli takımıyla Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!