Eğitimde en sıcak yaz

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde en sıcak yaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:12

İZMİR Milli Eğitim’de geçen yıl ertelenen atamalar, rotasyonlar, görevlendirmelerin tümü başlatıldı.

Haberin Devamı

28 ilçe milli eğitim müdürü görevden alındı, Karşıyaka ve Çeşme’dekiler yerlerinde kaldı. İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın 8 yardımcısı da görevden alındı, “eğitim uzmanı” unvanıyla, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’ne gönderildi. Eğitim uzmanları öğretmenlik yapabilecek, hizmetiçi seminerlerde, kurslarda eğitmenlik yapabilecek, ilk ve ortaöğretim kurumlarında seçmeli derslere girebilecek, Ar-Ge ya da proje ekiplerinde görev alabilecek. Bu görevlerin yapılmaması halinde eğitim uzmanları İzmir’in eğitimdeki sorunlarının çözümü için araştırma inceleme yapacak, çözüm önerileri getirecek. Görevden alınan 8 müdür yardımcısının yerine atamalar yapıldı. İl ve ilçelerdeki şube müdürleri de yer değiştirdi, çoğu İzmir dışına atandı.


Müdürlere puanlama
Öte yandan görevlerinde dört yılı dolduran 750 ilk, ortaokul ve lise müdürünün performans değerlendirmesi de 14 Temmuz’da başladı. İlçe milli eğitim müdüründen okul aile birliği başkanına kadar 10 kişilik bir değerlendirme komisyonu puan verecek. 75 puan ve üzeri alan müdürler 4 yıl daha okulunda görev yapabilecek. 75 puanın altında kalanlar ya emekli olacak ya da öğretmenliğe dönecek. Aydın’da 286, Balıkesir’de 317, Çanakkale’de 131, Denizli’de 281, Manisa’da 356, Muğla’da 224 ve Uşak’ta 112 müdürün görev süresinin dolduğu belirtildi.
Uygulamalar için bazı sendikalar yargı yoluna başvurdu. Milli Eğitim’den bir yetkili ise yapılanı şöyle değerlendirdi:
“Bu birilerine yer açmak değil, performansın yükseltilmesi amaçlanıyor. Bir kişi bir makamda 4-5 yıldan fazla çalışırsa körlük başlıyor. İlde 20-25 yıldır aynı yerde çalışan, 64.5 yaşına gelmiş, emekliliğini bekleyen çok kişi var. Eğitime yeni bir soluk getirmek için değişim şarttı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!