AKP mezhepçiliğin daniskasını yapıyor

Güncelleme Tarihi:

AKP mezhepçiliğin daniskasını yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:26

CUMHURBAŞKANI adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisinin de Sünni ve Şafii olduğunu belirterek, “AKP’liler mezhepçilik yapmayacağız diye meydanlarda bangır bangır bağırırken dahi mezhepçilik yapıyor. Geri kalanları tehdit gösteriyor, ‘Bana oy vermezseniz kimse sizi koruyamaz’ diyor. Mezhepçiliğin, tekçiliğin daniskası. Allah bu dini yeryüzüne AKP yolsuzluklarına yorgan yapılsın diye göndermedi, kelle kesip top gibi tekmelemek için göndermedi” dedi.

Haberin Devamı

Hatay’da sivil toplum örgütleri temsilcileri ile buluşan Demirtaş, şunları dedi:

ÇOĞULCU YAPI KURALIM
Yalan üzerine kurulu devleti çoğulcu bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Her kimliğin kendisini inkâr etmeden ifade ettiği bir sistemdir kurtuluş. Bütün kimlikler bir arada yaşasın, kimse kimseden korkmasın. Birbirimize düşman olmak, birbirimizi birbirimize benzetmek, aynı mezhepten, aynı etnik kimlikten olmak zorunda değiliz. Bir sofrada yemek yemek için illa Kürtler, Türkler diye ayrı oturmamıza gerek yok, birlikte oturabiliriz.
Kendi içinde rengârenk inanç, etnisite taşıyan bir ulusuz biz. Türkiye birlik olacak ama onun içinde hepimiz dillerimiz inançlarımızla rengârenk bahçeler olacağız.

Türkiyelileştim, Türkiye de HDP’leşiyor

HATAY’da Hürriyet’in sorularını da yanıtlayan Demirtaş, “Türkiyelileşti” değerlendirmeleri için şöyle konuştu: “Türkiyelilikten herkes farklı bir şey anlıyor. Ankara’ya yaklaşıldıkça Türkiyelileşmek anlaşılıyor, oysa bütün ezilenlerin, halkların ortak siyasetini yapmak Türkiyelileşmektir. Bu anlamda ben Türkiyeleştim; benim Türkiyeleşmem kadar Türkiye HDP’lileşiyor” diye konuştu. 2’nci turda Erdoğan’a oy verin çağrısı yapmayacağını da tekrarlayan Demirtaş, şunları söyledi:
“Yapsam bile taban beni kınar, ‘Sen kim oluyorsun’ der. İnsanlar kin ve öfke siyasetinden bıktı, yeni bir yaşam istiyor. Bu yaklaşıma oy vermek istiyor. Daha önce AKP’ye oy vermiş kesimler bu seçimde bize oy verecek. Herkes emin olsun; süreç, hükümet olsun ya da olmasın ilerleyecek, Türkiye’nin barışını biz kesinlikle sağlayacağız.” Şükrü KÜÇÜKŞAHİN / HATAY

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!