Korkmayın kardeşim yayınlayın

Güncelleme Tarihi:

Korkmayın kardeşim yayınlayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 01:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı, Deniz Baykal’a ait görüntüleri izlerken çekildiği ileri sürülen görüntülerin ‘yayınlanması’ çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Nevşehir’e gelen Kılıçdaroğlu, özel uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın Deniz Baykal’a ait olduğu kaseti izlediğinizi açıklamıştınız. Bazı medya organları ise Erdoğan’ı kaseti izlerken çekildiği ileri sürülen fotoğrafın ‘Paralel Yapı’ tarafından oluşturulduğunu ileri sürdü” değerlendirmesine, “Benim yalan söylememe gerek yok. Erdoğan’ın gözlüğünü çıkarıp görüntüleri nasıl izlediğini ve ne konuştuğunu ben gördüm, izledim. O görüntüleri ellerinde bulunduranlardan şunu isterim, artık neden korkuyorsunuz yayınlayın gitsin. Erdoğan’ı o görüntüleri izlerken çekilen görüntülerini yayınlayın” karşılığını verdi.

BİRİ DAHA VARDI

Kılıçdaroğlu, “Bana söylenen öldürülmekten korktuklarıydı; korkmayın kardeşim yayınlayın gitsin. İktidar kimde olduğunu biliyor görüntülerin, Erdoğan da biliyordur herhalde. Gözaltına alındı mı bu kişiler, bilmiyorum. Ki sadece Baykal ile ilgili değil, başka birisiyle ilgili de konuşuyordu Erdoğan benim izlediğim görüntüde. O görüntü de ‘belaltı’ bir durumla ilgiliydi” bilgisini verdi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

GÜL’ÜN OYU EKMELEDDİN BEY’E

Haberin Devamı

“Sayın Abdullah Gül’ün Ekmeleddin Bey’den yana tavır koyacağına yürekten inanıyorum. Sayın Gül, ahlaki değerler açısından Erdoğan ile kesinlikle kıyaslanamaz. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığından çıkaracak, ahlaki düzeyi yüksek, itibarlı birisinin, kendisinden sonra o koltuğa oturmasını arzu edecektir. Bu nedenle Sayın Gül’ün tercihi Ekmeleddin Bey’den yana olacaktır, oyunu Ekmeleddin Bey’e verecektir. Sadece Abdullah Bey değil Gül Ailesi’nin de Ekmeleddin Bey’den yana tavır takınacağını düşünüyorum. Ekmel Bey’in seçilememesi üzüntü meselesi olur. Ancak bu üzüntü CHP açısından değil, Türkiye açısından. Çünkü biz sürece Türkiye açısından bakıyoruz. Türkiye’de ahlaki değerlerin bu kadar yozlaşmasını kabul edemiyoruz. Yolsuzluğa bulaşmış birinin cumhurbaşkanı olması, dünyada Türkiye’nin imajına darbe vurur.

RÜŞVETİ KAPATMA OPERASYONU

Bu operasyonun, Ergenekon, Balyoz veya oradaki hukuksuzluklarla ilgili olmadığını biliyoruz. Birçok operasyonda haksızlıklar yapıldı, insanlar boşuna hapiste yattı, ‘O zaman bunun bedelini ödesinler’ algısı var. Ama bu soruşturma o soruşturma değil. Kamuoyu bunu çok iyi bilmeli. Bu operasyon 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu kapatma operasyonu. 17- 25 Aralık’tan intikam alıyor. Yani bu operasyonlarla, büyük ölçüde kendi kişisel kariyerini yıpratan unsurdan intikam almak istiyor. Erdoğan’ın devleti soyma konusunda ciddi bir usta olduğu ortaya çıktı. Yolsuzlukların tamamen arkasında durup, kendisine darbe yapıldığını söylüyor. Ne darbesi? Darbe yapıldıysa, darbe suçundan bunların tutuklanması lazım. Darbe suçundan gözaltı, tutuklama yok.

AKP’NİN KADINA BAKIŞI SORUNLU

Haberin Devamı

(Arınç’ın sözleri) AKP’ye oy veren kadınların, AKP’nin gerçek yüzünü öğrenmeleri lazım. Kadınlar da insan, gülmek de herkesin hakkı. Kadınları gülmeyecekleri bir konumda görmek, öyle sunmak, haklarını elinden almak demektir. AKP’nin kadına bakış açısı zaten sorunlu. Eşit birey olarak görmüyor zaten, kadını. Kadını farklı bir obje olarak görüyor. Kadının dünya sorunları ile ilgili çözüm üretebileceğini düşünmüyor. Hastalıklı bir ruh yapısı var, doğru değil.

TIPIŞ TIPIŞ MADALYAYI İADE

Tıpış tıpış gidiyor madalyayı iade ediyor. Keşke onlar istemeden iade etseydi. Bu sayede Gazze’de yaşananları protesto etmek için iade ettiğini söyleyebilirdi. Ancak kendisinden geri istendiği için iade ediyor. Yani kendi inisiyatifiyle değil karşı tarafın verdiği madalyayı geri istemesiyle gerçekleşiyor iade. İki yüzlü bir politika izliyor zaten ancak en azından madalyayı verenler ikiyüzlü politikaya tahammül edemediklerini gösterdiler. Nakit yardım da var mı, onu bilmiyoruz. Kaddafi’den 250 bin dolar almıştı, İnsan Hakları Ödülü’nün yanında. Bu parayı bir yardım kuruluşuna bağışlayacağını söyledi ama defalarca çağrı yaptık nereye bağışladığını açıklamadı. Demek ki parayı cebine indirdi.

ÖRTÜLÜ, KARİYERİ İÇİN

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan bağışları açıklamaması da ayrı anormal tablo. Diğer iki aday yatan paraları kamuoyu ile paylaşıyorlar. Erdoğan paylaşmıyor. Oysa önemli bir koltuğa talip. Orası şaibe kaldırmaz. 9 bin liralık bağış sınırı yasanın getirdiği bir kural. Erdoğan hülle yoluyla kendisine geleni alıyor. Örtülü ödenek harcamalarının 7 milyar liraya ulaşıyor. Örtülü ödeneğin doğru kullanıldığına inanmıyorum. Erdoğan örtülü ödeneği de kendi kişisel kariyeri için kullanmış olabilir.

OBAMA TELEFONLARA ÇIKMAYACAK

Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor, Erdoğan ise daha düne kadar Obama’nın artık telefonlarına çıkmadığını itiraf ediyor. Bu itiraf izlediği politikanın iflas ettiğini gösteriyor. Başbakanlık koltuğunda iken telefonlarına çıkmayan bir Obama var. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda da Obama telefonlara çıkmayacak.”

Testiden ayran

Haberin Devamı

NEVŞEHİR’in Avanos ilçesini ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu’nun önünü kesen genç bir kadın testiden ayram ikram etti. Kılıçdaroğlu, buz gibi ayranı içerek, teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!