Ödülünüzü başınıza çalın

Güncelleme Tarihi:

Ödülünüzü başınıza çalın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 01:35

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Amerikan Yahudi Kongresi’nin kendisine verilen ödülü geri istemesiyle ilgili “Eğer bu zulme, bu soykırıma, bu Hitlervari faşizme, çocuk katleden rejime destek veriyorsanız, alın ödülünüzü başınıza çalın” dedi. Seçim çalışmaları kapsamında dün Van ve Mardin’e giden Erdoğan, vatandaşlara özetle şöyle seslendi:

Haberin Devamı

HİTLER’İN RUHUNU YAŞATMAK

İsrail, Gazze’deki soykırımına Ramazan Bayramı’nda çok daha şiddetli devam etti. İsrail; ramazan, bayram, sivil, çocuk, kadın, okul, hastane, cami demedi Gazze’ye ölüm yağdırmaya devam etti. Gazze’deki çocuklar bayramı göremediler. Gazze’deki bayramda sokaklara, parklara çıkıp oyun oynayamadılar. Evlerinde şehit edildiler. Ben İsrail yönetiminin bu insanlık dışı, alçakça soykırım girişimine ‘soykırım’ deyince birileri rahatsız oluyor. Yaptığını Hitler’in, Nazilerin yaptığına benzetince birileri rahatsız oluyor. Soykırım değil de neyle izah edebilirsiniz. Bu ırkçılıktır, faşizimdir. Hitler’in ruhunu yaşatmaktadır. Batı için Gazze’de öldürülen çocukların fok balıkları kadar, balinalar kadar değerleri yok. Gezi olaylarında İstanbul’da meydanlardan canlı yayın yapanlar nerede? Gazze’de yaşananların hiç mi haber değeri yok?

OSMANLI SAHİP ÇIKTI

Dünyada herkesin uzaklaştığı, ülkelerinden kovduğu dönemlerde Musevilere ecdadımız Osmanlı sahip çıktı. Siz ne ahlaksızsınız yav. Size sahip çıkan bir Osmanlı’nın evladı olarak ben de sesleniyorum: Musevileri kendi topraklarımızda koruyan, kollayan biziz. O bebeklerin feryatları inşallah karşılıksız kalmayacak.

İNLERİNE GİRİYORUZ

Kürt olduğu için Said-i Nursi’nin yanına gitmeyen Pensilvanya çözüm sürecini sabote etmek için de çok gayret sarf etti. Onun buradaki çetesine şimdi hak ettiğini hukuk içinde veriyoruz. ‘İnlerine gireceğiz’ dedik, siz bize destek verdiniz. İşte şimdi inlerine kadar giriliyor. Şimdi diyorlar ki; ‘Başbakanım sen Çankaya’ya çıkarsan bu Pensilvanya ile mücadele ne olacak?’ Diyorum ki bu can bu tende oldukça bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Zira bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar nerede, kim, nasıl olursa olsun karşılarında bizi bulacaklardır.

PROF’LUĞUNA YAZIKLAR OLSUN

Bu CHP ve MHP’nin ortak adayı neyle övünüyor, ‘Benim babam Mehmet Âkif’in arkadaşıydı’ diyor. Önceki gün Edirnekapı Şehitliği’ne gitmiş. Merhum Mehmet Âkif’in kabrini ziyaret etmiş. Babasını da merhum Mehmet Âkif’i de güya kendi şahsi hırsına alet edecek. Babası çok muhterem bir insandı doğru. Babası CHP’nin zulmünden dolayı Kahire’ye gitmek zorunda kaldı. Bir defa sen babana ihanettesin. Şehitlikte ortaya çok komik bir manzara çıktı. Âkif’in kabrinin başında yazılı olan İstiklal Marşı dörtlüğü okuyor. ‘Bu dörtlük Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde’ diyor. Yazıklar olsun. Senin prof’luğuna da yazıklar olsun, senin tarihçiliğine de yazıklar olsun, babamın arkadaşı dediğin Âkif’e yaptığın saygısızlığa da yazıklar olsun. O sipariş yav. Ona ne diyorlarsa o onu yapıyor başka bir şey yok.
Mardin CHP’den çok çekti şimdi de HDP’den çekecek. Bu aday terörle arasına mesafe koyamayan bir kişi. O kadar terbiyesiz ki çocukları dağa kaçırılan annelere, ‘onlar parayla satın alındı’ diyor. Güzel bağlama çalıyormuş. Ona buradan bir tavsiyem var. Yozgat sürmelisini de bağlamada çalmasını öğrensin. Dersini almış da ediyor ezber türküsünü söylesin.

KÜRTÇE KURAN TEŞEKKÜRÜ

Ensar Vakfı çok anlamlı çok güzel bir işe imzasını attı. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i Kürtçe meali ile hazırladı ve bastı. Ensar Vakfı’na da bu güzel çalışması için özellikle teşekkür ediyorum. Ah kardeşlerim 12 yıl önce bu kitapların basılacağını söyleseler kim inanırdı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!