Türkiye birlik olma kararını verdi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye birlik olma kararını verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 01:35

CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, seçim kampanyası kapsamında geldiği Sivas'ta CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile CHP, MHP ve BBP il başkanları ve partililer karşıladı.

Haberin Devamı

İhsanoğlu, valilik ziyaretinin ardından yürüyerek eski Madımak Oteli, bugünkü Bilim ve Kültür Merkezi olan binayı ziyaret ederek eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte karanfil bıraktı, sonra dua etti. Binanın içine girmeyip dışarıda açıklama yapan İhsanoğlu şunları söyledi: "Tarihimizin ibret verici hadisesinden bir tanesi. Burada 37 insanımızı kaybettik. Mağduriyete uğradılar, zulme uğradılar ve hayatlarını, canlarını feda ettiler. 3 gün sonra çok uzakta değil Erzincan'da yine 33 vatandaşımızı, Başbağlar'da evlatlarımızı, canlarımızı kaybettik. Biz gerekli ibretleri gerek Madımak'tan, gerek Başbağlar'da gerekli ibretleri çıkaracağız, çıkarıyoruz. Şu tabloya bakınız. Mevcut tabloya bakınız. Burada hangi partilerin var olduğun görünüz. CHP, BBP eski Belediye Başkanı, MHP Genel Başkan Yardımcısı, BBP Genel Başkanı burada Madımak'ın önünde. Bu kolay bir iş değil. Türkiye bu kararı verdi. Birlik ve beraber olma kararı verdi. İşte burada Madımak'ta en güzel tezahürü. Türkiye kavga istemiyor. Cepheleşmek, zıtlaşmak istemiyor. Biz hepimiz Türk vatandaşıyız. Ben Sünni olayım, Alevi olayım başka bir şey olayım bu benim bileceğim iştir. Bin senedir bu topraklarda yaşıyoruz. İşte meydan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki eserler Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet eserleri bir arada. Biz de burada bin seneden beri Türk milleti olarak beraber yaşıyoruz. Bundan sonra gelecek binlerce sene beraber yaşayacağız.”

Haberin Devamı

Buğday için de Ekmeleddin

Sivas’ta Alevi ve Sünni vatandaşların bir arada yaşadığı İşhan köyünü ziyaret eden İhsanoğlu, tarlada buğday hasadı yapan biçerdövere bindi. Tarlada buğday başaklarını eline alıp ovalayarak tanelerini çıkartan İhsanoğlu, verimi kontrol etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!