Kale’deki yangın antikacıyı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kale’deki yangın antikacıyı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 01:10

Ankara Kalesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında 18 işyeri ve 2 ev zarar gördü. Esnaf, kale sokaklarına yapılan yangın söndürme vanalarının çalışmaması yüzünden yangının büyüdüğünü iddia ederken, itfaiye yetkilileri ise, “İddia edildiği gibi bir sorun yaşamadık. Yangına zamanında müdahale edildi” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Kalesi yakınlarında çıkan yangında 18 işyeri ve 2 ev zarar gördü.
Önceki akşam 20.30 sularında Kale Mahallesi’nde Koyun Pazarı Sokak, Asker Sokak ve Hanımlar Sokak’ın çevrelediği bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis sevk edildi. Büyüyen yangın yan taraftaki antika eşya satan dükkanlara ve evlere de sıçrarken, itfaiye ekipleri de gece boyunca söndürme çalışması yaptı. Alevlere müdahale etmek isteyen işyeri sahiplerinden Tuncay Güneş kolundan yaralanırken, yangından kaçmaya çalışırken evinin balkonundan atlayan Hanife Bölükbaşı ise belini kırdı.

VANALAR ÇALIŞMADI İDDİASI

Yangının ardından sabahın ilk ışıklarıyla beraber olayın boyutu gözler önüne serildi. İtfaiye ekipleri öğle saatlerine kadar soğutma çalışması yaptı. Yangın sırasında zarar gören 18 işyeri ve 2 evden bazıları ise kullanılamaz hale geldi. Esnaf, yangın söndürme çalışmaları sırasında kullanılması için yapılan varyantların çalışmadığını iddia ederek şöyle konuştu: “İtfaiye ekipleri yangın yerine hızlı geldi ancak yangın söndürmek için yapılan vanalar çalışmıyordu. Hortumu taktılar fakat su gelmedi. Araçlarla müdahale etmeye çalıştılar, bu sırada yangın da büyüdü. Belediye su vanalarını süs olsun diye yapmış galiba. Onlarca antikacı ve nikelaj işi yapan esnafın bütün malı mülkü kül oldu. Her birinin binlerce lira zararı var. Yetkililer kale esnafına yardım eli uzatsın.”

Haberin Devamı

SİPAHİ: HİÇBİR SORUN YAŞAMADIK

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, Ankara Hürriyet’e şu bilgileri verdi: “Yangınla ilgili 20.43’te ihbar alındı. 20.48’de 40 araç ve 80 personel ile yangına müdahale edildi. Olayda 18 işyeri ve 2 ev zarar gördü. İddia edildiği gibi kaledeki yangın söndürme varyantları ile ilgili problem yaşamadık, olaya zamanında müdahale edildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!