Dünyayı bu kez onlar kurtaracak

Marvel’in merakla beklenen yeni serüveni “Galaksinin Koruyucuları” gösterimde. Güçleri olan bir kürenin kötülerin eline geçmemesi için maceralara atılan bir ekibin maceralarını izleyeceğimiz film, türün tutkunlarına eğlenceli zamanlar vadediyor.

Haberin Devamı

Galaksinin Koruyucuları
Guardians of the Galaxy
Yönetmen: James Gunn
2014/ABD/121’

Çizgi roman dünyasının krallığı Marvel’ın bu kez uzayda geçen macerasında anti kahramanlardan oluşan bir ekiple tanışıyoruz. Uzay maceracısı Peter Quill acımasız bir kötü adamın sahip olduğu küreyi çalar ve bir ödül avı haline gelir. Ancak Quill, bu kürenin sahip olduğu gücü keşfeder ve evreni kurtarmak adına bu küreyi düşmanlardan korumak için kurulan ekibin liderliğini üstlenir. 2006’da çektiği ilk filmi “Slithers/Yaratıklar”la dikkatleri çeken James Gunn’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde Chris Pratt ve “Avatar”dan tanıdığımız Zoe Saldana bulunuyor. “Galaksinin Koruyucuları”nın türün tutkunları tarafından hemen sahiplenildiğini ve 2017’de devamının geleceğini söyleyelim.

Haberin Devamı

İskoç aktris ve eski manken Karen Gillan, Doctor Who dizisindeki, 11. Doktor’un yolculuğuna eşlik eden Amy Pond karakteriyle adından söz ettirdi.Güzel oyuncu, aynı dizinin bir sezon öncesindeki The Fires of Pompeii bölümündeki bir kardeşliğin üyesi olarak da rol aldı.


Chomet’ten gerçek ama yine düşsel bir dünya

Attila Marcel
Yönetmen: Sylvain Chomet
2013/Fransa/102’

Çocuk yaşlarından beri ona bakan iki aristokrat halasıyla Paris’te bir apartman dairesinde yaşayan ve onların en büyük hayalini gerçekleştirip piyano virtüözü olan Paul’ün tekdüze yaşamı apartmanlarındaki sıradışı kadın Madame Proust ile tanışmasıyla değişir. Madame Prosut sayesinde geçmişini keşfeden Paul, artık hayatının kontrolünü eline almaya hazırdır. “Belleville’de Randevu”, “Sihirbaz” gibi iki muhteşem animasyonuyla tanıdığımız Sylvain Chomet’nin bu kez kurmacayla karşımıza çıktığı son filmi, yönetmenin ayrıksı mizah duygusundan sıkça yararlanıyor. Animasyonları kadar iyi değil tabii ama yine de Chomet takipçileri kaçırmasın.

Zach Braff mizahını sevenler buraya

Keşke Burada Olsam
Wish I Was Here
Yönetmen: Zach Braff
2014/ABD/120’

İş bulmakta zorlanan bir aktör ve yetişkin sorumluluğunu pek de taşıyamayan iki çocuklu bir aile babası olan Aidan, 35 yaşına gelmiş olmasına rağmen hayattaki yönünü bulamamıştır. Karısı Sarah, çok sevdiği kocasının aklı beş karış havada hallerine sinirlense de aileyi bir arada tutmaya çalışır. Hasta babası torunlarının okul masraflarını artık ödeyemeyince, Aidan çocuklarını kendi eğitmeye karar verir. Aidan onlara bildiklerini aktarmaya çalışırken, aslında kendisinin de hayata dair pek az şey bildiğini fark edecektir. “Scrubs” adlı televizyon dizisinin yaratıcısı Zach Braff, 90’ların kült bağımsız filmlerinden “Garden State”ten tam 10 yıl sonra ilk uzunuyla karşımızda. Başrolde de izleyeceğimiz Braff’a Kate Hudson eşlik ediyor. İyi bir komedi arayanları tatmin edecek olan “Keşke Burada Olsam”, haftanın en iyi seçeneği.

Yazarın Tüm Yazıları