Huzurevinde Avrupa modelini getirdi

Güncelleme Tarihi:

Huzurevinde Avrupa modelini getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:12

İşadamı Bülent Sungur’un eşi Hayriye Sungur, kızının bir ödevi için gittiği huzurevinin perişan halini görünce, bu işe girmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin özel sektördeki en büyük huzurevi yatırımlarından biri için Genel Müdür Özgür Gülkaya ile kolları sıvadı. Çayyolu’nda hizmete giren Ihlamur Konağı, onlar için bir sosyal sorumluluk projesi. Hayriye Sungur, neden böyle bir işe girdiğini ise şöyle anlatıyor: “Biz yurtdışında bir huzurevine gitmiştik. Sonra kızımla onun sosyal sorumluluk projesi için burada bir huzurevine girdik. Aradaki farkı gördük. Yurtdışındaki otel gibiydi. Arada dağlar kadar fark var. Bu dönemde eşim belediyenin huzurevi için ihale açtığını söyledi. Ve biz de ihaleye girdik. En iyi şekilde hizmet vermeye karar verdik. Şu an huzurevi olarak Türkiye’nin özel sektördeki en büyük yatırımını yaptık. Bu bina huzurevi olarak inşa edilmiş. Genelde huzurevleri, apartman ya da villa gibi yapılar düzenlenerek oluşturuluyor.”

Haberin Devamı

SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK

Merkezin Genel Müdürü Özgür Gülkaya, huzurevi kültürünün Türkiye’de de yerleşmeye başladığını söyledi. Gülkaya, “Türkiye’de artık nüfus yaşlanıyor. Ömrün uzamasıyla Alzheimer gibi çeşitli hastalıklar daha sık görülüyor. Bu hastalıklardan dolayı huzurevleri Türkiye’de artık ihtiyaç haline gelmeye başladı. İnsanlar, doktorların yönlendirmesiyle ya da evde bakamayacakları hastalarda bizi tercih ediyor. Son iki yılda bu sektöre yatırımlar hız kazandı. Önü açık bir sektör” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!