Teşvik Yasası Uşaklı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Teşvik Yasası Uşaklı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 01:34

İstanbul’da 17 yıl üretim yaptıktan sonra Uşak OSB’ye fabrika kuran Zafer Altuner, 38 ülkeye ihracat yapıyor.

Haberin Devamı

MERHUM işadamı Sakıp Sabancı’nın şirketlerindeki 19 yıllık otomotiv sektörü tecrübesini 2012 yılında Uşak’ta yatırıma dönüştüren 61 yaşındaki Makine Mühendisi Zafer Altuner, 400 marka ve modeldeki aracın ‘şaft askı’ imalatını gerçekleştirerek 38 ülkeye ihracatta söz sahibi oldu.

1995 yılında İstanbul Dudullu’da faaliyete başlayıp, Türkiye’nin çeşitli illerinde yıllarca faaliyet gösterdikten sonra batıyı doğuya bağlayan Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırıma karar veren Altuner, iki yıl önce İstihdamı Teşvik Yasası’ndan faydalanarak 8 bin metrekare alana 2.5 milyon liralık harcamayla tesis kurdu. INTA Otomotiv markası ile yaptığı üretimin kalitesi ve zamanında teslimi ile 38 ülkede güven

kazanan Altuner, 400 marka ve model aracın şaft askısını imal ediyor. Bu yıl 500 bin liralık yatırımla mevcut tesise 1000 metrekarelik bir alan daha ekleyerek, 150 bin olan yedek parça üretimini 200 bine çıkaracaklarını söyleyen Altuner, iddiasını da her geçen gün büyütüyor.

Haberin Devamı

Kalifiye eleman az

19 yıllık otomotiv sektörü yedek parça üretim tecrübesini Uşak’ta kurduğu işletmenin başında halen bir işçi gibi sürdüren Altuner, aynı zamanda çalışanlarına öğretmenlik de yapıyor. Mesleğine aşık olduğunu belirten Altuner, “41 yıllık makine mühendisiyim. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Sakıp Sabancı’nın yanında çalışmam benim için büyük şans oldu. Daha sonra kendi işimin patronu oldum. Otomotiv sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Firmamı Uşak’a taşıdığımda bunun sıkıntısını yaşadım. Çalıştırdığım 20 işçime sektörle ilgili eğitimler vererek hepsini alanında uzman hale getirdim. Amacım yanımda çalışıp, emekli olmayı düşünen birkaç çalışanımı da ileride işveren yapmak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!