15 maddede Selanik ve Halkidiki

Tatile devam edenler, bir sonraki tatil için ‘komşu’ya geçme planı yapanlar, “Oralara gitsem mi?” diye aklından geçirenler. Bugünkü yazı size. İşte 15 maddelik mini Selanik/Halkidiki rehberi...

Haberin Devamı

15 maddede Selanik ve Halkidiki

1. Selanikliler’in sırrı, sabah akşam içtikleri o buzlu frappe’de! Ben o kadar frappe içsem mahvolurum ama Selanikli bana mısın demiyor, frappe’yle aşk yaşıyor resmen.
2. İyi bir frappe için Oval’e gidin. Lucca’yı anımsatan bu köşe mekân, en sevdiğim Selanik kafelerinden biriydi.
3. Sahildeki Garçon pek ünlü. Hem yemekleriyle hem piyasasıyla. Akşamüstü gidin derim, en bereketli zamanı.
4. Selanikli sabah kahvaltısı için liman tarafındaki Kitchen’a gidiyor. Bizim House Café ayarında bir yer.
5. Selanik’e bir ya da iki gece yeterli. Zaten gündüzünden ziyade 18.00 ile 06.00 saatleri arası daha hareketli sokaklar. Biyolojik saatinizi ona göre programlayın.
6. Son Selanik tavsiyem Zithos. İrili ufaklı birçok restoranın bulunduğu Ladadika’da yer alıyor Zithos. Uzo eşliğinde bolca deniz ürünü mideye indirmek için ideal bir yer.
7. Selanik sonrası Halkidiki tarafına doğru inin. Bu yarımadanın en eğlenceli yeri aslında Sinthonia. Herkes orayı söyledi. Selanikliler eğlenmek için yazın oraya gider denildi ama heyhat ben gidemedim, vaktim kalmamıştı.
Bari sen git canım okur! Benim yerime/ikimizin yerine...
8. Halkidiki tarafında benim gittiğim yerler daha sessiz, sakin yerler/köyler oldu. Mesela Ouranoupoli. Datça gibi bir yer. O şirinlikte, tatlılıkta.
9. Ouranoupoli’de Kritikos diye bir restoran var, yemekleri tapınmalık. Hele patatesi ve kalamarı. Çok acayip çook! Tabii her şeyin sarımsak dozu hayli yüksek. Aşırı sarımsak yüklenmesine maruz kalıyorsun. Kritikos’un tek nahoş yanı fazla süslü dekorasyonu.
10. Ouranoupoli’den geçilebilecek, yerleşim olan adalardan biri Ammouliani. Bizim Heybeliada/Burgazada gibi bir yer. Otelleri salaş, fazla bir şey beklemeyin. Ama adanın en güzel yanı yine yemekler! Hiçbir restoranında falso yok. Her şey taze, günlük. Favorim Janis restoran.
11. Ammouliani’nin iki adım ötesinde çok daha küçük ve yerleşim olmayan bir ada daha var: Drenia.
12. Drenia adasının denizi Karayipler gibi. Muhteşem bir turkuvazlıkta. Zaten bölgedekiler yemekleriyle olduğu kadar koylarının güzelliğiyle de övünüyor. Çok haklılar.
13. Drenia’da salaş bir kafe var. Orada Yunan birasıyla demlenip denize girin. Gününüzü aylak/ serseri geçirin, buranın ruhu bu.
14. Ah Eagles Palaces! Eğer salaş yerlerde kalamam, butik ve konforlu bir otelde kalayım diyorsanız adresiniz burası. Ouranoupoli’nin hemen girişinde Eagles.
15. Eagles’ta kalmasanız bile plajındaki gurme restoran Armyra’da bir gece ya da öğlen mutlaka yemek yiyin.
Bu da son tavsiyem olsun!

Haberin Devamı

Bi bakmak lazım

Haberin Devamı

* BU PARTİYE... Eğer bu akşam Çeşme’de olacaksanız, gece 23.30’dan sonra Tonight It’s Your Time etkinlikleri kapsamında Babylon’da çıkacak olan Fransız DJ David Vendetta’ya...
* BU KİTABA... Genç oyun yazarı Ahmet Sami’nin ilk romanı Masturi Kabare’ye... Kitap, ailesinden gizli şehrin en popüler eğlence kulübü Sazlı Melaike’de dansçı olarak çalışan Yedikuleli genç Aziz’in hikâyesini anlatıyor. Sazlı Melaike adlı kulübün fazlasıyla Cahide’yi anımsattığını da not düşmüş olayım...

Yazarın Tüm Yazıları