Murat Göğebakan hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Murat Göğebakan hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 02:09

Kanserle mücadele eden Murat Göğebakan’dan kötü haber geldi. Sanatçı, dün sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. “Ay Yüzlüm” şarkısıyla bir döneme damgasını vuran Göğebakan, yarın memleketi Adana’da toprağa verilecek.

Haberin Devamı

BEŞ yıldır kanser tedavisi gören Murat Göğebakan (46), amansız hastalıkla mücadelesini kaybetti. Akciğerinde oluşan problem nedeniyle 10 gündür Bağcılar Medipol Üniversitesi Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tutulan Göğebakan, dün sabah vefat etti. Sanatçı için bugün öğle vakti Fatih Camisi’nde cenaze töreni düzenlenecek. Göğebakan’ın cenazesi, yarın memleketi Adana’da toprağa verilecek.

LÖSEMİ İSTEMİYOR”
Sanatçının ailesi, dün basın toplantısı düzenledi. Kardeşi Ferhat Göğebakan, yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi: “Doktorlar elinden geleni yaptılar, ancak ‘Ay Yüzlü’müzü kaybettik. ‘Ay Yüzlü’nüz size elveda dedi. Abimi yarın akşam Adana’ya, baba ocağına götüreceğim. Ona son görevimi yerine getireceğim. Cumartesi günü kara
toprağa kendi ellerimle bırakacağım.” Oğlu Bülent de şöyle konuştu: “Ona ‘Baba beni bırakma’ dediğimde, ‘Hagi’ye futbolu bırakma dediklerinde gönül istiyor ama ayaklar istemiyor demiş. Benim de (yaşamayı) gönlüm istiyor ama lösemi istemiyor’ diye yanıt vermişti. Çok üzgünüm.”

Murat Göğebakan hayatını kaybetti

Haberin Devamı

Alternatif tıbba güvendi
Ferhat Göğebakan, abisi Murat Göğebakan’ın kemoterapialmayı reddettiğini söyledi: “2009 yılından beri bu hastalıkla uğraşıyoruz. Aslında iyileşmişti ama bir yıl önce hastalığı tekrar nüksetti. Kemoterapi almadı,
reddetti. Onun yerine alternatif tıpçılara güvendi, onlar da abim üzerinden reklam yaptılar. Abim, Sema Hanım’la ayrılığını da çok kafasına taktı.”

Murat Göğebakan hayatını kaybetti

İSTANBUL BENİ YEDİ BİTİRDİ
Anne Hatice Göğebakan, şöyle konuştu: “Yoğun bakıma girerken ‘Bana bir şey olursa Adana’ya götürün. 22 yaşımdayken geldim İstanbul’a ama beni yedi bitirdi. Doğduğum topraklara gömülmek istiyorum’ dedi. Sonra da uyudu, bir daha da uyanmadı.”

ADANA’DAN İSTANBUL’A
Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968’de Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamlayan Göğebakan, 1986’da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na girdi. Üniversite eğitiminden sonra Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Bu yıllarda dergah eğitimi alan ve gitar dersleri veren Göğebakan, 1995’e kadar Adana’da kaldı. Albüm çalışmaları için geldiği İstanbul’da 1996’da “Ben Sana Aşık Oldum” adlı albümünü çıkardı. 2002’de “Ay Yüzlüm” adlı albümüyle ÜYAP’ın “En Çok Satan Albüm Ödülleri”ne layık görüldü. “Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Göğebakan” adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010’da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012’de “Aşkın Gözyaşları” albümünü çıkaran Göğebakan, Recep Tayyip Erdoğan için “Uzun Adam” adlı şarkıyı yapmıştı. Başbakan Erdoğan, 4 Temmuz’da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti.

Murat Göğebakan hayatını kaybetti


Cenazeye katılması beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, taziye mesajı yayınladı. Göğebakan’ın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirten Başbakan, “Türk müziğine miras olarak bıraktığı başarılı eserlerle, inanıyorum ki genç müzisyenlerimize ilham kaynağı olmaya devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!