Oyun oynayan çocuklar duvarın altında kaldı: 2 ölü 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oyun oynayan çocuklar duvarın altında kaldı: 2 ölü 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 12:59

ERZURUM’da metruk binada duvarının yıkılması sonucu oyun oynayan 4 çocuk altında kaldı. Kazada 7 yaşındaki Serpil Coşkun ile 9 yaşındaki Berrin Nisa Çakıroğlu öldü, 2 çocuk da yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 19.00’da merkez Yakutiye İlçesi’nin Gölbaşı semtinde Libya Caddesi’nde meydana geldi. Dumlupınar İlkokulu öğrencileri yaşları 7 ila 9 arasında değişen Berrin Nisa Çakıroğlu, Sılanur Kaysı, Serpil Coşkun ve Büşra Demir, Emin Kulbu Mahallesi’ndeki metruk bina kenarında oyun oynarken duvara tırmanmak istedi. Bu sırada duvarın yıkılması sonucu 4 kız arkadaş duvarın altında kaldı.

Kanlar içinde kalan 4 kız, mahalle sakinleri tarafından kurtarıldı ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başlarından yaralanan Berrin Nisa Çakıroğlu ve Serpil Coşkun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü. Hafif yaralanan Sılanur Kaysı ile Büşra Demir ise, Palandöken Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri ardından taburcu edildi. Arkadaşlarının ölmesine çok üzüldüğünü belirten ve kazada dizinden yaralanan Büşra Demir, "Oynuyorduk birden duvar yıkılarak üstümüze düştü" dedi.

Ölen Berrin Nisa Çakıroğlu’nun ablası Yalçın Çakıroğlu, "Duvarın yıkıldığını duyunca hemen koştum. Ama Berrin’i hastaneye götürmüşlerdi. Biz de yaralanan Büşra’nın ayağına düşen taşları kaldırdık" diye konuştu.

Menderes-Saliha Coşkun çiftinin 4 çocuğundan Serpil Coşkun’a ’Bebiş’ diye hitap ettiklerini söyleyen mahalle sakinleri semtlerinde kentsel dönüş yapılmasını istedi. Çocuklarının oyun alanı olmadığını bildiren mahalle sakinleri, "Semtimizde çok sayıda metruk bina var. Bunların yıkılmasını istiyoruz. Çocuklarımıza oyun parkları yapılsın" diye konuştu.

Oyun oynayan çocuklar duvarın altında kaldı: 2 ölü 2 yaralı

Serpil Coşkun (solda) ve Berrin Nisa kazada hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

TOPRAĞA VERİLDİLER

7 yaşındaki Serpil Coşkun ile 9 yaşındaki Berrin Nisa Çakıroğlu’nun cenaze namazı Molla Sıddık Camii’nde kılındı. Cenaze namazına Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, aileleri ve yakınları katıldı. Gündoğan ve Katırcı, acılı aileleri teselli ettikten sonra cenazeler öğleleyin kılınan namaz ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

BAKMADAN GEÇME!