Gatwick’de polis rezaleti!

Güncelleme Tarihi:

Gatwick’de polis rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 12:39

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Gatwick Havaalanı’nın Kuzey Terminali’nde görev yapan 40 yaşındaki polis memuru Alexis Scott’ın geçen yıl Nisan ayında Türkiye, Viyetnam ve Arnavutluk’a gidecek yabancı yolculardan en az 10 bin sterlin çaldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Scott’un yolculara yasalar gereği 1000 sterlinden fazla nakit para ile ülkeyi terk edemeyeceklerini söylediği ve beraberlerinde taşıdıkları paralara zorla el koyduğu açıklandı.

7 hafta önce doğum yapan polis memurunun paralarını vermek istemeyen yolcuları da gözaltına alıp uçaklarını kaçırmalarına neden olmakla tehdit ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili Canterbury Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada havaalanında Scott’a 3 bin sterlin teslim eden ancak daha sonra bu paranın İngiliz polisinde hiç bir kaydı olmadığını gören bir yolcunun durumdan şikayetçi olduğu ve polis teşkilatının konu ile ilgili bir soruşturma başlattığı açıklandı.

Scott’un hırsızlık ve konumunu kötüye kullanmadan suçlu bulunduğu davaya bakan yargıç James O’Mahoney, “Polis insanlardan para çalıyorsa bu ülke nereye gidiyor? Sanığın davranışları halkın polis eve kamu görevlilerine olan güvenini sarsmıştır” dedi ve Scott’un uzun süre parmaklıklar ardında kalacağını söyledi.

Yetkililer, suçunun kesinleşmesinin ardından Sussex Polis Teşkilatı’ndaki işine son verilen Scott tarafından soyulan yolculara paralarının İngiltere Polis teşkilatı tarafından iade edileceğini de açıkladı.

Scott’un alacağı ceza önümüzdeki aylarda belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!