Almanlar çıplaklığı en seven ülke çıktı

Güncelleme Tarihi:

Almanlar çıplaklığı en seven ülke çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 12:43

İnternet seyahat acentesi ’Expedia’nın 24 farklı ülkeden 11 bin 165 kişinin verdiği bilgilere dayanarak yaptığı sıralamada, Almanlar çıplaklıkta birinci oldu. Almanlar’ın yaklaşık yaklasık 3’te 1’inin (yüzde 28) en az bir kez çıplak olarak denize girdiği ve güneşlendiği belirtilirken, çıplaklığı dünya genelinde en az sorun yapan ülkenin Almanya olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Çıplaklığı sorun etmeyen diğer bir ülke; Avusturya. Expedia verilerine göre, Avusturyalılar çıplaklık konusunda Almanlar’la hemen hemen aynı düzeyde yarışıyor. Norveçliler ve İspanyollar yüzde 17 ile üstsüz denize girme konusunda Almanlar ve Avusturyalıları takip ederken, sıralamada Asya ülkeleri Avrupalıların hayli gerisinde kalıyor.

Taylandlıların yüzde 4’ü, Güney Korelilerin yüzde 3’ü, Japonların ise yüzde 2’si çıplak olarak denize girmede sakınca görmüyor.

Almanların çıplaklık konusunda bu kadar rahat olmalarında 60’lı yılların sonunda ortaya çıkan hippi geleneği, Doğu Almanya’da çıplaklığın normal kabul edilmesi ve 80’li ve 90’lı yıllarda hızla yayılan fitness çılgınlığı ve insanların sportif vücutlarını gösterme eğilimi gösteriliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!