Anadolu rock’ın ‘acılı Adana’sı Göğebakan hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Anadolu rock’ın ‘acılı Adana’sı Göğebakan hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 10:10

46 yaşındaki Murat Göğebakan'ın hayatı engellerle doluydu. Eğitimli bir müzisyen olan Göğebakan, ne kadar zorluk çekerse çeksin, müziğe hiçbir zaman küsmedi.

Haberin Devamı

Göğebakan'ın zamansız vefatının ardından bir dinleyicisinin attığı tweet, aslında onun müziğini özetliyor: 'Anadolu Rock'a acılı "Adana Sound"u yerleştiren isim...'

46 yaşında hayatını kaybeden müzisyen Murat Göğebakan, 18 yaşında girdiği Hacettepe Üniversitesi devlet konservatuvarını tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Dergâh eğitimi alan, gitar dersleri veren müzisyen, 1995’e kadar Adana’da yaşadı. İlk evliliğini genç yaşında yapan ve daha sonra eşinden ayrılan Göğebakan'ın Bülent adındaki oğlu o yıl doğdu.

PRESTİJ MÜZİK YILLARI

Anadolu rock’ın ‘acılı Adana’sı Göğebakan hayatını kaybetti

1995’te İstanbul’a gelen Göğebakan; Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Sandal, Özcan Deniz, Alişan, Zerrin Özer, Seda Sayan gibi isimlerin de çatısı altında yer aldığı dönemin ünlü “Prestij Müzik” yıllarında “Ben Sana Aşık Oldum” adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Şarkı öyle büyük ilgi gördü ve patırtı koparttı ki, yine dönemin 'tek kanal'ı Kral TV'nin düzenlediği Video Müzik Ödülleri Töreni’nde pek çok kategoride aday oldu ve “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” ödülünü aldı.

Haberin Devamı

'AY YÜZLÜM' EN ÇOK SATAN ALBÜM OLDU

Daha sonra yaptığı albümler ilki kadar büyük gürültü çıkarmasa da, yine de Göğebakan müzik hayatı boyunca son derece üretken oldu ve ortalama bir satış başarısı yakaladı.

Göğebakan daha sonrasında Sindoma Müzik’ten "Sen Rahatına Bak" "Tek Suçum Seni Sevmekmiş" ve "Merhaba" adında üç albüm daha yayınladı. 2000 yılında Sema Bekmez ile ikinci evliliğini yapan Göğebakan, “Ay Yüzlüm” adındaki albümüyle MÜYAP'ın “En Çok Satan Albüm” ödülünü aldı. Müzisyen, sonrasında çıkardığı "Yaralı" ve"Sana Olan Aşkım Şahit" adında iki albüm daha yayınladı. Bu arada, 2005 yılında ilk kitabı "Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan"ı yayınladı.

HAYATI ZORLUKLARLA GEÇTİ

Göğebakan’ın hayatı şanssızlıklarla doluydu… Oğlu Bülent Göğebakan’la birlikte 2000 yılında kaydettikleri “Yeminin Mi Var” klibinin yayınlandığı gün, Kral TV ile müzik şirketi arasındaki anlaşmazlık sanatçıyı vurmuş, 2001’de sanatçı müzik şirketiyle yollarını ayırmıştı. Bu dönem eskisi gibi yıldızı parlamayan sanatçı, tekrar evlendi ve yine de müzikten kopamadı. Gece Yolcuları ile anlaşan Göğebakan, 2002’de “Neredesin Ayyüzlüm” albümünü yayınladı. Göğebakan hayranları; “Zaman hancı, bulut yolcu/ Şimdi gitti en son yolcu” diyen şarkıyı sahiplendi.

Haberin Devamı

Anadolu rock’ın ‘acılı Adana’sı Göğebakan hayatını kaybetti

İNGİLİZCE 'BEN SANA AŞIK OLDUM'

Gece Yolcuları’yla da yollarını ayıran Göğebakan, 2004’te “Yaralı” albümüyle dönüş yapar ve başarılı oldu. 2005’te kendi sahibi olduğu şirketten “Sana Olan Aşkım Şahit” albümünü yayınladı. Mütevazı kişiliğiyle takdir gören sanatçı 2007’de “Sevgiliye” albümüyle istediği başarıyı yakalayamadı. Göğebakan, 2008’de “Ben Sana Aşık Oldum” şarkısını İngilizce yorumladı. 2009’da ise yakalandığı hastalığa direnerek 2011’de “Aşıklar Yolu”nu, 2012’de ise son albümü “Aşkın Gözyaşları”nı kaydetti.

İHANET DOLU AŞK HAYATI

Göğebakan, 2010 yılında 10 yıllık eşi Sema Bekmez'in ihanetine uğradığını açıklayarak ikinci eşinden de boşanmış ve hastalıkla mücadelesinden daha da zor günler geçirdiğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!