Beklenen çile başladı

Güncelleme Tarihi:

Beklenen çile başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:05

HAFTA sonuyla birleşip 5 güne çıkan bayram tatili için başta İstanbul, Marmara Bölgesi’ndeki illerden Ege ve Akdeniz’e gidenlerin dönüş yolculuğunda yine ciddi yoğunluk yaşandı.

Haberin Devamı

Trafiğe takılmamak için tatilin son günü, sabahın ilk ışıklarıyla yollara düşenler, yine de feribot iskellerindeki kuyruk çilesinden kurtulamadı. Çanakkale ve Lapseki’de uzun araç kuyrukları oluştu. Bandırma-Yenikapı güzergâhında hizmet veren deniz araçlarında da ciddi yoğunluk yaşanırken, Balıkesir'i Bursa, İstanbul, İzmir ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarında da trafik yer yer durma noktasına geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), yoğunluk nedeniyle 8'i hızlı feribot, 4'ü deniz otobüsü olmak üzere Bandırma-Yenikapı arasında gün boyu karşılıklı 12 sefer yaptı. Tatilciler, TEM Otoyolu’nun İstanbul istikametinde Bolu ve Düzce kesimlerinde yoğunluğa neden oldular.

Bayramın korkunç bilançosu

ALINAN tüm önlemlere ve yapılan tüm uyarılara karşın, trafik kazalarında bu Ramazan Bayramı tatilinde de bilanço ağır oldu, her gün onlarca kaza meydana geldi. 6 gündeki kazalarda en az 109 kişi yaşamını yitirirken, 852 kişi de yaralandı.
25 Temmuz Cuma: 10 kişi öldü, 75 yaralı.
26 Temmuz Cumartesi: 17 kişi öldü,
107 kişi yaralandı.
27 Temmuz Pazar (Arife): Aralarında 4 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul’daki halk otobüsü yangınının da yer aldığı onlarca kazada ise 20 kişi öldü, 133 kişi yaralandı.
28 Temmuz Pazartesi (Bayramın 1’inci günü): 18 kişi öldü, 380 kişi yaralandı.
29 Temmuz Salı (Bayramın 2’nci günü):
23 kişi öldü, 75 kişi de yaralandı.
30 Temmuz Çarşamba (Bayramın 3’üncü günü): Dönüş çilesi başladı, kazalarda da can kayıpları oldu. Dün saat 17.00 sıralarına kadar meydana gelen kazalarda 21 kişi öldü, 82 kişi de yaralandı. m DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!