Adaylar ekranda bir araya gelsin

Güncelleme Tarihi:

Adaylar ekranda bir araya gelsin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:05

CUMHURBAŞKANI adayı Selahattin Demirtaş, tüm adayların televizyon programında bir araya gelmelerinin seçmen açısından yararlı olacağını belirterek "İnsani ilişkilerin bile gözardı edildiği, siyasi ilişkilerin sıfırlandığı bir ortamda bir arada yaşama kültürü, inancı, demokratik siyaset yapma bilinci gelişmez. Sayın Erdoğan da buna katkı sunmuyor. Bu tavrı ile kamplaşmayı, kutuplaşmayı derinleştiriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dün Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Stefano Manservisi ve Birinci Müsteşar Francois Naucodie ile görüşerek cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin görüşlerini ileten Demirtaş, "Şu ana kadar 2 aday ile görüşme imkânı buldu Büyükelçi. Sayın İhsanoğlu ile de konuşma yaptıklarını biliyoruz. Üçüncü aday ile de görüşme ihtimalleri de yok gibi görünüyor zaten. Kendilerinin belki talebi var ama herhalde kamuoyu 3 adayı da aynı anda göremeyecek, görünen o. Biz de bugün farklı bir ilkesel duruş, bir tek çizgiye karşı asıl demokratik alternatif olarak bu seçim çalışmasında mücadelemizi sürdürdüğümüzü belirttik" dedi.
GİZLEYECEK ŞEYİ OLAN ÇIKMAZ
Demirtaş, ‘3 cumhurbaşkanı adayının bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyor musunuz’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Halkın başkanını seçiyoruz, halk seçeceği kendi başkanını daha iyi tanıma hakkına sahiptir. Bütün detayları ile anlama hakkına sahiptir. Bu da ancak adayları aynı anda karşılaştırabileceği, soruların objektif olarak rahat şekilde sorulabileceği bir ortam ile mümkün olabilir. Seçime bu kadar az bir zaman kalmışken halk adayların bazılarını hâlâ iyi tanımıyorsa, ki bazı konularda şüpheleri varsa bunları gidermek lazım. Buna açık olduğumu, her türlü soruyu canlı yayında cevaplamaya hazır olduğumu belirttim. Siyasi düşüncelerimize, gelecek vizyonumuza nasıl bir Türkiye hayali kurduğumuza dair her şeyi rahatlıkla ifade edebilirim. Kişisel yaşantımıza, servetimize, geçmişimize, geleceğimize dair her şeyi tartışmaya açığız. Çünkü halkın başkanı, herkesin başkanı olmak istiyoruz. Bu iddia ile yola çıktık. Gizleyecek, saklayacak herhangi bir şeyi olan ancak halkın huzuruna çıkmaktan korkar. Seçime 10 gün süre kala bu çağrımı sürdürdüğümü belirtmek istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!