Yatağı Tate’te sergilenecek

Güncelleme Tarihi:

Yatağı Tate’te sergilenecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 02:34

Kıbrıs asıllı İngiliz sanatçı Tracey Emin’in geçen ay Londra’da düzenlenen bir açık arttırmada 2.54 milyon sterline (yaklaşık 9.2 milyon TL) satılarak rekor kıran ‘Yatağım’ isimli tartışmalı eseri 10 yıl süre ile Londra’daki Tate Modern Müzesi’nde sergilenecek.

Haberin Devamı

Emin’in tramvatik bir ilişkinin sona ermesinden sonraki ruh halini sembolize eden eser; lekeli çarşaflar, kullanılmış prezervatifler ve boş içki şişeleri ile çevrelenmiş kirli bir yataktan oluşuyor. 1998 tarihli eser geçmişte de uzun süre Tate Modern Galerisi’nde sergilenmiş ve müzenin ziyaretçi akınına uğramasına neden olmuştu.

ALMAN KONT SATIN ALMIŞ

Tate Modern Müzesi konu ile ilgili açıklamasında, Emin’in ikonik çalışmasının, White Cube galerisinin küratörü Jay Jopling tarafından, Alman Kont Christian Duerckheim adına satın alındığını belirtti. Tracey Emin ise karar ile ilgili, “Kont Duerckheim çok cömert bir karar aldı. Ben her zaman Yatağım’ın Tate’e ait olması gerektiğini düşündüm. Ve şimdi bu gerçek oldu. Eserin oraya yerleştirileceğini düşündükçe heyecanlanıyorum. Daha mutlu olamazdım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!