Dolara yüzde 4 büyüme dopingi

Güncelleme Tarihi:

Dolara yüzde 4 büyüme dopingi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:08

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4 büyüyerek beklentileri aştı. ABD gayrisafi yurtiçi hasılası yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4 büyürken bu büyüme hızı geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinden bu yana en hızlı büyüme olarak kaydedildi.

Haberin Devamı

ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde özellikle aşırı soğuk hava koşulları sebebiyle yüzde 2’nin üzerinde küçülmüştü. ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte toparlanmasında tüketim harcamalarındaki hızlı yükseliş önemli rol oynadı.

SON 12 GÜNÜN EN YÜKSEĞİ

ABD ekonomik büyüme verileri açıklandıktan sonra dolar uluslararası piyasalarda diğer para birimlerine karşı değer kazandı. Dün 2.11 TL’den işlem gören dolar verinin açıklanmasının ardından 2.1350 TL’ye kadar yükselerek uluslararası piyasalarda son 12 günün en yüksek seviyesine ulaştı.

Fed bitirmeye yakın

ABD Merkez Bankası (Fed) temmuz ayı faiz toplantısını tamamladı. Fed Açık Piyasa Komitesi toplantısında beklendiği gibi tahvil alımını 10 milyar dolar azaltarak aylık 25 milyar dolara çekti. Fed’in faiz artırımı zamanlaması hakkında açıklama yapmaması dikkat çekerken istihdam piyasasının iyileşmesine rağmen hâlâ istenen seviyede olmadığına işaret edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!