Hukukun peşindeyim

Güncelleme Tarihi:

Hukukun peşindeyim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:05

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medyada kendisi hakkında ortaya atılan ‘Cemaatçi’ iddialarına yanıt vererek, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi olarak Ergenekon, Balyoz ve Odatv’nin de aralarında bulunduğu birçok davada aynı duyarlılığı gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Maddi gerçeğin, hukukun, adil yargılanma ve adaletin tecellisinin peşinde olduğunu belirten Tanal, “Burada hukukun peşindeyim, adaletin peşindeyim, insan haklarının ihlal edilip edilmediğinin peşindeyim. Bugün üzerime yürüyen Emniyet mensupları yarın yargılandıkları zaman, onların da hakkı yendiği zaman onların da hakkını savunmuş olacağım” dedi.

Polis sürekli kayıt yaptı
BASIN mensuplarının duruşma salonunun bulunduğu koridora girmesi engellenirken cep telefonu ile Adliye binasının içine girmeleri de yasaklandı. Kararın açıklanması beklenirken Emniyet mensupları ile avukatlar arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi yazılı yelek giyen 2 kişi tarafından basın mensupları ve avukatlar kameraya kaydedildi. Neden çekim yapıldığının sorulması üzerine ise “Çekim yapabileceğimize dair başsavcılığın kararı var” yanıtı verildi. Şüphelilerin adliyedeki işlemleri süresince yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra adliye yakınında 2 TOMA bekledi. Nöbetçi hâkimliğin kararını açıklayacağını duyurmasının ardından güvenlik önlemleri de arttırıldı. Kararın açıklanacağı duruşma salonunun bulunduğu koridorun bütün girişlerinde Çevik Kuvvet polisleri beklemeye başladı. Adliye binasının dışında da yine Çevik Kuvvet polislerince kalkanlarla barikatlar oluşturuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!