11 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

11 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:05

4 gün süren sorgu sürecinin ardından 49 kişi hakkındaki kararını açıklayan İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği, Yurt Atayün, Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Koçak, Ali Fuat Altuntaş, Abdülkadir Ağır, Yunus Emre Uzunoğlu, Şahin Akdeniz, Serdar Bayraktutan, Muhammed Kaya, Mehmet Örs’ün tutuklanmasına, ifadesini almadığı 17 polisin de arasında bulunduğu 38 kişinin ise serbest kalmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Hâkim Çiçek, serbest kalan 38 kişiden dönemin TEM Şube Müdürlerinden Ömer Köse’nin de arasında bulunduğu 8 polis hakkında ise ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarını işledikleri yönünde dosyada yeterli delilin var olduğuna dikkat çekerek yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına karar verdi.

20 POLİS DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞTI

Casusluk iddialarına ilişkin operasyonla eşzamanlı yapılan usulsüz dinlemelere ilişkin operasyon kapsamında ise İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Emniyet Müdürü Hayati Başdağ’ın da arasında bulunduğu 20 kişi tutuklanmış, 19 kişi ise serbest kalmıştı.

AVUKAT: BU BİR HÜKÜM DEĞİL

Şüpheli avukatlarından Kemal Şimşek, tutuklama kararlarının ardından yaptığı açıklamada, karara itiraz edeceklerini belirterek “Dağ fare doğurdu” dedi. Şimşek, şunları söyledi: “Karara itiraz edeceğiz, ümitliyiz, büyük ihtimalle adalet tecelli eder ve bu arkadaşlarımız da serbest kalırlar. Ağır şartlar altında gözaltında tutuldular. Savunma hakları her türlü kısıtlandı. Psikolojik işkenceye maruz kaldılar. Şu anda delillerin dolu dolu takdir edilerek verildiği bir karar değil bu. Bu bir hüküm de değil. Sonuç olarak insanların tutuklanmalarına karar verilse bile bu, suçlu oldukları anlamına gelmiyor. Kararın ilan edildiği gibi 21.00’de değil de, niye gecikmeli olarak açıklandığını ise bilmiyoruz. Biz de koridorda yüzlerce polisin arasında bekletildik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!