17 defa söyledik yine de vurdular

Güncelleme Tarihi:

17 defa söyledik yine de vurdular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:03

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonu tüm şiddetiyle sürerken evlerini terk eden Filistinlilerin kaldığı Birleşmiş Milletler’in bir okulu dün sabaha karşı hedef oldu. İsrail tanklarının açtığı ateşte 16 kişi öldü. BM Genel Komiseri Krahenbuhl okulun yerini İsrail ordusuna 17 kez bildirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

GAZZE’ye yönelik operasyon 23’üncü günü geride bırakırken İsrail ordusu dün sabaha karşı 05.30 civarında yine Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) denetimindeki bir okulu vurdu. 16 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi de yaralandı. Evlerini terk eden Gazzelilere ev sahipliği yapan Ebu Hüseyin adlı okul, Cabaliya mülteci kampında bulunuyordu. UNRWA Genel Komiseri Pierre Krahenbuhl, İsrail’i çok ağır bir şekilde suçladı. Krahenbuhl, “İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen uluslararası hukukun bu ağır ihlalini mümkün olan en güçlü şekilde kınıyorum” dedi. Genel Komiser, okulun yerinin 17 kez İsrail ordusuna bildirildiğini de sözlerine ekledi.

Resmi Twitter hesabından yazdığı mesajında Krahenbuhl, “Öfkemi ve infialimi yeterli ölçüde ifade edecek kelime yok. Bu, UNRWA okullarımızın 6’ncı kez vurulması. Çocuklar, kadınlar ve erkekler güvenli hissetmeleri ve korunmaları gereken bir yerde uyurken öldürüldüler ve yaralandılar. Buna tahammül edilemez” diyerek isyan etti. Krahenbuhl, okulda 3 bin 300 civarında Filistinlinin yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı


17 defa söyledik yine de vurdular
İsrail mültecilerin sığındığı BM okulunu vurdu

‘NEREYE GİDECEĞİZ’

Sabaha karşı tankların daha fazla ateş açmaya başladığını Filistinli Esad Sabah, “Üç patlama okulu sarstı. Bir sınıf, içinde kalan insanların üzerine çöktü” dedi. Tank ateşi ikinci kattaki sınıfın tavanında delik açtı. Yıkılmış sınıfın birkaç metre ötesinde akrabalarıyla oturan 56 yaşındaki Ayşe Ebu Darabeh, “Nereye gideceğiz. Kaçtık. Onlar bizi takip ediyor” diyerek tepki gösterdi. Olayla ilgili konuşan bölgedeki BM sözcüsü Ebu Hasna, “BM bayrağının onları koruyacağını düşünerek okullarımızda kalan 200 binden fazla insanla ne yapacağımızı bize söylemesi dünyanın sorumluluğu. Bu olay Gazze’de hiçbir yerin güvenli olmadığını kanıtladı” dedi.

FKÖ’DEN ABD TEKLİFİNE RET
Filistin hükümeti, Gazze’deki direnişçilerin silahsızlandırılmasına yönelik ABD’nin önerisini reddetti. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Ziyad Ebu Ayn, “Filistin yönetimi ve Fetih Hareketi, ABD’nin Gazze’deki direnişçilerin silahsızlandırılması önerisini kabul etmiyor” dedi. Ebu Ayn, “Gazze’deki direnişçilerin silahları, işgali bitirmeye çalışan Filistin halkının silahlarıdır. Bu nedenle direnişçileri silahsızlandırmak kabul edilemez” diye konuştu.

Haberin Devamı

İSRAİL’DE DESTEK % 95
İsrail’de yapılan kamuoyu araştırmaları, halkın yüzde 95’inin Gazze’ye yönelik saldırıları desteklediğini ortaya koydu. Tel Aviv Üniversitesi’ne bağlı İsrail Demokrasisi Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, saldırıların başlamasından bu yana 14, 16 ve 23 Temmuz tarihlerinde 3 anket yapıldığı belirtildi. “Halkın yüzde 95’inin saldırıların gerekçesini onayladığının ortaya çıktığı” ifade edilen açıklamada, İsrail hükümetine verilen destekte azalma görülmediği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!