Hayallerinin peşinden koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Hayallerinin peşinden koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:12

Dört yaşındayken geçirdiği trafik kazasında tek ayağını kaybeden başarılı sporcu Barış Telli, “2016 Rio Olimpiyatları’nda yarışmak için elimden geleni yapacağım. Ülkem adına bir ilk gerçekleştirip olimpiyatlardan madalya getirmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Top peşinde koşarken geçirdiği trafik kazasında, dört yaşındayken tek ayağını kaybeden başarılı sporcu Barış Telli, “Bir ayağım yoktu ama futbol oynama hayalim vardı. Her gece bütün stadyumun hep bir ağızdan ‘Barış’ diye bağırdığının hayalini kurardım. Gençlik ve Spor Bakanlığı bana önayak oldu. 2016 Rio Olimpiyatları’nda yarışmak için elimden geleni yapacağım. Ülkem adına bir ilk gerçekleştirip olimpiyatlardan madalya getirmek istiyorum” dedi.
Ampute futbolda giydiği milli takım formasıyla Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa ikinciliği, dünya üçüncülüğü, gol krallığı ve turnuvanın en iyi oyuncusu ödüllerini alan 25 yaşındaki Barış Telli’nin hedefinde şimdi atletizm var. Başarılı sporcu, 4 ay önce sahip olduğu koşu proteziyle atletizm sahalarına fırtına gibi bir giriş yaptı. Bedensel Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası’nın rekortmeni olan Telli, geçtiğimiz haftalarda Berlin’de düzenlenen Grand Prix Şampiyonası’ndan da üçüncülükle döndü. Telli, 2016 Olimpiyatları’na katılmak için var gücüyle çalışıyor.

Haberin Devamı

BÜYÜDÜKÇE ANLIYORSUN

Telli, çocuk yaşlarda ayağını kaybedince ne olduğunu anlamadığını belirterek, “Büyüdükçe farkına varıyorsunuz, zorlukların ve insanların bakışlarının farklı olduğunu. Buna rağmen kendimden, hayatımdan ve ailemden hiç vazgeçmedim” dedi. Spor yapmaya ilkokulda cimnastik takımına katılarak başladığını söyleyen Telli, “Okul gösterilerinde güzel tepkiler aldım. Çocuklukta her şeyi oyuna döküyorsunuz. Ben de koltuk değneklerimi oyuna dönüştürdüm. Onlarla zıpladım, hopladım” diye konuştu.

PROTEZİM YOKTU

Atletizme başlamaya nasıl karar verdiğini anlatan Telli, şöyle konuştu:
“Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu antrenörlük bölümünü kazandım. Derslerdeki birçok branşı yapabiliyordum, o zaman protezim de yoktu. Engelli koşu dersinde hocam Hacı Ahmet Pekel, bunun çok zor olduğunu, denememem gerektiğini belirtti. ‘Hocam, ben zaten yıllardır engelli koşuyorum’ dedim ve koltuk değnekleriyle koştum. O gün bana, beni olimpiyatlara hazırlayacağını söyledi.”
Telli, pahalı olduğu için protez alamadıklarını ifade ederek, “Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkan Vekillerinden rahmetli Hadi Neşet Türkmen ilk protezimi yaptırdı. Daha sonra Hülya Avşar olimpiyat sporcularıyla koşmam için ihtiyacım olan profesyonel koşu protezini şubat ayında yaptırdı. Ben de 1 ay içinde rekor kırarak Türkiye Şampiyonu oldum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!