Klipli ‘oy ver’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Klipli ‘oy ver’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 01:09

Yerel seçimlerde gönüllülerce kurulan “Ankara’nın Oyları”, cumhurbaşkanlığı seçiminde de sandık başında olacak. “Türkiye’nin Oyları” ile ülke geneline, “Gurbetin Oyları” ile de dünya geneline yayılan yapılanma, oy vermenin önemine dikkat çekmek için Mustafa Topaloğlu’nun ‘Oy Oy Eminem’ türküsünden uyarladığı ‘Oy Ver Türkiyem’ adlı şarkıya Seğmenler Parkı’nda klip çekti.

Haberin Devamı

30 Mart yerel seçimlerinde, Ortak Nokta Derneği ve Ankara Kent Forumu Derneği öncülüğünde bir araya gelen ve adil seçim için vatandaşları oy vermeye, gönüllü olup sandıklara sahip çıkmaya teşvik etmek amacıyla kurulan Ankara’nın Oyları, cumhurbaşkanlığı seçiminde de sandık başında olacak.
‘Türkiye’nin Oyları’ ve ‘Gurbetin Oyları’ adı altında cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan ve dünya geneline yayılan “Ankara’nın Oyları” ekibi, oy vermenin önemine dikkat çekmek, demokratik, adil ve temiz seçim için vatandaşları oy vermeye ve gönüllü olup sandıklara sahip çıkmaya teşvik etmek amacıyla bir video hazırladı. Mustafa Topaloğlu’nun sevilen türküsü ‘Oy Oy Eminem’ üzerine, sanatçının izniyle söz yazıp, ‘Oy Ver Türkiyem’ adıyla yeniden yorumlayan Ankara’nın Oyları ekibi, Ankaralı sanatçıların desteğiyle seslendirdikleri şarkıya Seğmenler Parkı’nda bir de klip çekti. Bağımsız seçim gönüllülerinin kamera karşısına geçtiği ve Facebook ile Twitter’da #OyVerTurkiyem hashtagi ile yayınlanan klip, sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

SANDIĞINA SAHİP ÇIK

Destek için ‘Indiegogo’ üzerinden bir kampanya başlatan gönüllüler, seçim hazırlıkları hakkında şu bilgileri verdi:
“Yerel seçimlerde adil ve şeffaf bir seçim sürecine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldik ve Ankara’nın Oyları’nı kurarak kentliye ‘Sandığına sahip çık’ çağrısında bulunduk. Sosyal medya üzerinden duyurular yaptık. Seçimler yaklaştığında 3 bin 200 gönüllüye ulaştığımızda Ankara’da bu anlamda büyük bir boşluğu doldurduğumuzu fark ettik. Analizler yaptık, seçim sürecini aydınlatmak için internet sitemiz üzerinden tutanakları yayınladık, sonuçları anlatan bir video hazırladık ve sosyal medya aracılığı ile paylaştık. Yerel seçimlerde İzmir’in Oyları, Adana’nın Oyları, Bursa’nın Oyları, Antalya’nın Oyları, Hatay’ın Oyları, Ağrı’nın Oyları gibi gruplar kurulmaya başladı. Biz de onlara bu desteği geniş bir kanaldan verebilmek adına Türkiye’nin Oyları’nı kurduk.

YURT DIŞINDAN TALEP GELDİ

Bize başvuran şehirlerdeki platformları nasıl yapılanacakları konusunda bilgilendirmeye başladık. İnternet üzerinden müşahitlik/sandık gözetmenliği eğitimi verdik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanması söz konusu oldu. Çeşitli ülkelerden yardım talepleri gelmeye başladı. Onlara da, diğer şehirlerle aynı şekilde yaklaştık ve hepsine hitap edebilmek için Gurbetin Oyları’nı kurduk. Fransa’nın Oyları, Almanya’nın Oyları, İngiltere’nin Oyları, Avusturya’nın Oyları, Hollanda’nın Oyları, ABD’nin Oyları, Kanada’nın Oyları, İsviçre’nin Oyları, Avusturalya’nın Oyları isimli platformlar aracılığı ile yurt dışında yaşayan gönüllülere de gönüllü toplama konusundaki tecrübelerimizi aktardık. Müşahitlik eğitimleri verdik.”

Haberin Devamı

HEDEF 200 BİN SANDIĞA ULAŞMAK


Cumhurbaşkanlığı seçimi için yaptıkları hazırlıklar hakkında da bilgi veren ekip, şöyle devam etti:
“26 şehirde ve 10 ülkede yapılanan yerel platformlar aracılığı ile hem yurt dışında hem de Türkiye’de büyük ölçüde sandıklarımıza sahip çıkabileceğiz. Ankara’nın Oyları, yerel seçimlerde edindiği tecrübe ve giderek büyüyen gönüllü altyapısı ile cumhurbaşkanlığı seçimine zaten hazır. Diğer şehirler ve ülkeler ile de eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz gönüllülerimiz aracılığıyla seçimlerde 200 bin sandığın tamamına ulaşmak. Bu güzel hareketin bir parçası olmak isteyen herkes bize www.turkiyeninoylari.com sitesindeki gönüllülük formunu doldurarak ulaşabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!