Anadolu’nun canlı tarihine yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’nun canlı tarihine yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 01:10

"Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde 17 yıldır sürdürülen kazılarla Anadolu'nun canlı tarihi gün yüzüne çıkarılıyor.

Haberin Devamı

Çankırı-Yapraklı yolu üzerindeki kazı alanında yürütülen çalışmalarda bugüne kadar aralarında 8 milyon yıllık fosillerin de bulunduğu kalıntılara ulaşıldı. Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında 17. yılını dolduran kazılara bu yıl çeşitli üniversitelerden 20 öğrenci katılıyor.
Erol, kazılarda fil, gergedan, at, domuz, zürafa, keçi, geyik, koyun ve kılıç dişli kaplan olmak üzere 20'ye yakın türün kalıntılarına ulaşıldığını söyledi.
Fosil kalıntılarının kendilerini 8 milyon yıl öncesine götürdüğünü aktaran Erol, şöyle konuştu: "Çorak yerler dünyada tanınan bir bölge. 'Çorak yerler kazı alanı' dendiğinde dünya ne anlama geldiğini biliyor artık. Çorak Yerler Kazı Alanı, Anadolu'nun canlı tarihini aydınlatan bir bölge. Bu tür bölgeler genelde 'göç yolu' diye tanımlanan yer olarak tarif ediliyor. Burada bulunan her türlü kalıntı bize canlı tarihi hakkında bilgi sunuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!