Gölbaşı’nda orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda orman yangını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:01

Gölbaşı’nın Karşıyaka Mahallesi Güzelyalı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Haberin Devamı

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iş makineleri ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangında 17 dönümlük ormanlık alandaki 130 adet çam ağacının yandığı belirtildi.
Orman yangının Ramazan Bayramı’na denk gelmesi ve itfaiye personelinin izinli olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Şubesi yangına tek araçla ve 4 personelle 20 dakikalık gecikmeyle müdahale edebildi. Daha sonra yangına Büyükşehir Belediyesi Dikmen İtfaiye Şubesi’nden ve Ankara merkezden itfaiye aracı ve personel desteği verildi. Çıkan yangının söndürülme çalışmasına Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ve çevredeki vatandaşlar destek verdi.

ŞİŞE VE İZMARİTLER BULUNDU

Gölbaşı Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulundu. Polis, yangının çıktığı yerde çok sayıda bira şişesi ve yeni söndürülmüş sigara izmariti buldu. İtfaiye ve polis, yangının bölgede sigara ve alkol içen kişiler tarafından çıkarılmış olabileceği ihtimaliyle geniş çapta inceleme başlattı.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Gölbaşı Ekip Amiri Yusuf Kılınç yangın sonrası yaptığı açıklamada, Karşıyaka Mahallesi 974. Sokak adresine tek araç ve 3-5 personelle çıkış yaptık çünkü personelin birisi izinli. Yangın rüzgarın etkisiyle ormana sıçramış olabilir. En az 17-18 dönümlük alanda 125-130 adet çam ağacı yanmış olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!