20 yaş üstü araçlar hurdaya ayrılsın

Güncelleme Tarihi:

20 yaş üstü araçlar hurdaya ayrılsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:01

Otomotiv sektöründe yaşanan daralmaya dikkat çeken Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkan Yardımcısı Fatih Tanrıkulu, “Sadece insan ve çevre sağlığı için değil, piyasayı hareketlendirmek için de hurda teşviği şart” dedi.

Haberin Devamı

Gençler Otomotiv Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi de olan Tanrıkulu, son 6 ayda otomobil satışlarının yüzde 24, hafif ticari araç satışlarının ise yüzde 34 civarında düştüğüne işaret etti. Tanrıkulu, “Sektörün önünün açılması ve dalgalanmanın durulması için hurda teşviğinin yürürlüğe girmesi, vergilerin Avrupa seviyesine çekilmesi ve kredilerdeki peşinat yüksekliğine çare olacak bir düzenlemenin yapılması gerekiyor” diye konuştu.

VERGİ ELEŞTİRİSİ

Türkiye’de araçların yüzde 25’e yakınının, 20 yaş üzerinde olduğunu vurgulayan ve eski araçlardan daha düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi(MTV) alınmasını eleştiren Tanrıkulu, şunları söyledi:
“Oysa tam tersi olması gerekmektedir. Aracın yaşı arttıkça hem çevreye zararı hem de kaza yapma riski artmakta, buna paralel olarak ülkemizdeki trafik kazalarında yüksek oranda ölüm vakaaları meydana gelmektedir. Eski araçların trafikten büyük oranda çekilmesinin yolu ise hurda teşviği uygulamasıdır. Hurda teşvikinin hem sektör hem de ülkemiz için faydalı olacağı kanısındayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!