İsraf etme ihya et

Güncelleme Tarihi:

İsraf etme ihya et
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:01

Keçiören Belediyesi’nin ‘israf etme ihya et’ sloganıyla başlattığı ‘yardım köprüsü’, bir yandan israfı engellerken diğer yandan ihtiyaç sahiplerinin eksiklerini gideriyor.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi “İsraf etme ihya et” sloganıyla başlattığı uygulama ile binlerce aile arasında yardım köprüsü oluşturuyor. Vatandaşlardan gelen bildirimler doğrultusunda ihtiyaç fazlası malzemeleri yerinden teslim alan belediye, beyaz eşya, mobilya ve giyecek ayrımı yapmaksızın verilen her türlü eşyayı incelemeden geçiriyor, onarılması gerekenlerin tamirini üstleniyor. Daha sonra bu malzemeler Sosyal Yardım Müdürlüğü’ne gelen başvurular içinden seçilen ihtiyaç sahiplerine iletiliyor.

HAYIRLI ARACILIK

Proje sayesinde hayırlı bir aracılık yaptıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Evindeki malzemeleri kullanmayan, mobilyasını atacak olan kişilerden ihtiyaç fazlasını alıyor, ihtiyacı olana veriyoruz. Birilerinin ihtiyaç fazlası birilerinin ihtiyacıdır. Bu şekilde bazı vatandaşlarımızı israftan koruyor, bazılarının ise ihtiyaçlarına cevap veriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!