Amasra plajlarına Ankaralı akını

Güncelleme Tarihi:

Amasra plajlarına Ankaralı akını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:01

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Amasra’nın 60 binin üzerinde günübirlik ziyaretçi toplaması nedeniyle plajlarda şemsiye açacak yer kalmadı.

Haberin Devamı

Bayramda, başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Amasra’da, Büyük Liman ve Küçük Liman mevkisindeki plajlar tamamen doldu. Bartın’ın İnkumu, Güzelcehisar, Tarlaağzı ve Çakraz sahillerinde de yoğunluk yaşandı.
Belediye Başkanı Emin Timur, ilçede 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının dolduğunu, günübirlik binlerce turistin de ilçeye akın ettiğini söyledi. Timur, şöyle konuştu:
"6 bin nüfuslu ilçemiz günübirlik nüfusunun 10 katı turist ağırlıyor. İlçemizde tarihi bir kalabalık yaşıyoruz. Beklentimizin üzerinde turist geldi. Çok sayıda ziyaretçinin konaklama talebini karşılayamadık. İlçe merkezindeki park sorunu nedeniyle araçlar ilçe girişindeki karayolunda kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Hediyelik eşya satılan Çekiciler Çarşısı'nda da yoğunluk yaşandı. Esnafımızın yüzü güldü. Bayram öncesinde ve sırasında aldığımız tedbirlerle sorunsuz bir bayram geçirdik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!