Pekdaş'tan taksicilere sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Pekdaştan taksicilere sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:01

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçedeki taksi şoförlerini duraklarında ziyaret ederek bayramlarını kutladı, sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu'nun da eşlik ettiği bayramlaşma ziyaretlerine Güzelyalı'dan başlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sırayla taksi duraklarını gezdi. Duraklara eli boş gitmeyen Pekdaş, bayramını kutladığı taksicilere çikolata ikram etti. Belediye başkanı seçildikten sonraki ilk bayramını geçiren Başkan Pekdaş, "Sizlere hem bir merhaba demek, hem de bayramlarınızı kutlamak için geldim" dedi. Taksicilerin her bayram tatil yapamadan çalıştığını dile getiren Pekdaş, 'şehrin nöbetçileri' olarak adlandırdığı taksici esnafıyla bol bol sohbet etti. Kenti en iyi gözlemleyenlerin taksiciler olduğunu belirten Pekdaş, şoförlerden gördükleri her sorunu kendilerine iletmelerini istedi. Ziyaret sırasında taksicilerin sorunlarını da dinleyen Başkan Pekdaş, gelen otopark ve yol taleplerini dikkatlice not aldı. Pekdaş, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi'yle koordineli çalışarak bu sorunları çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

DAMLACIK'A DESTEĞİ SÜRDÜRDÜ

Bayram ziyaretlerinde Konak Tünelleri ile evlerinden çıkarılmak istenen Damlacık semtinde yaşayanların durumuna da değinen Başkan Pekdaş, Baro başkanı olduğu dönemde de konuyu gündeme getirdiğini, ancak yetkisi olmadığı için o dönem bir şey yapamadığını, ancak Belediye Başkanı seçildikten sonra yaptığı ilk işlerden birisinin Damlacık'a sahip çıkmak olduğunu söyledi. Acele kamulaştırma kararıyla yok edilmek istenen tarihi semti ranta kurban vermeyeceklerini dile getiren Pekdaş, "Onlar yıksınlar biz yeniden kurarız. Orada turizm amaçlı kooperatif kuracağız. Belediye olarak biz de ortak olacağız. Orda yaşayan yurttaşlarımızla birlikte bu kooperatifi işletir, işimizi yaparız. Kamuda güvence olarak işin içinde olur. Sonuna kadar uğraşacağım. Damlacık İzmir'i İzmir yapan bir değer. Kalkıp oraya rezidans dikmelerine engel olacağım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!