Midilli'de Türk Yunan dostluğu

Güncelleme Tarihi:

Midillide Türk Yunan dostluğu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:01

MİDİLLİ Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlediği 34. Uzo Şenliği kapsamında Midilli'ye giden CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, adada işbirliği ve barış mesajları verdi.

Haberin Devamı

İzmir'in Dikili İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Ege Bölgesi'den göç eden mübadil kökenlilerin kurduğu Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlediği yöresel folklor gösterileri ile dansların sahnelendiği 34'üncü Uzo Şenliği'ne katılmak için Midilli'ye gitti. Dernek Başkanı Makis Venetas ve dernek üyelerince Midilli Limanı'nda karşılanan Başkan Tosun, ilk olarak adanın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis'le de biraraya gelen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi konusunda işbirliğine hazır olduğunu belirtti. Başkan Tosun, Midilli ile olan tüm ilişkileri en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Bizler aynı güneşin, aynı doğanın çocuklarıyız. Dikili halkı da, Midilli halkı da artık barışa ve hoşgörüye en ufak zarar gelsin istemiyor. Ege'nin her iki yakasında hep barış ve huzur olsun istiyoruz. Gerek kültürel, gerek sosyal gerekse ticari anlamda işbirliklerimizi arttırarak Türk-Yunan dostluğunu tü
m dünyaya göstermek, kol kola birlikte kalkınmak için aradaki tüm engelleri kaldırmak istiyoruz. Bu amaçla Dikili-Midilli deniz seferlerinin en yakın zamanda başlaması için girişimlerde bulunacağız. Ege'de artık sevgi ve barış egemen olacak, bunu da birlikte başaracağız" dedi. Görüşmede Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis de iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin olumlu anlamda gelişmesi için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirterek işbirliği sözü verdi.

Haberin Devamı

"DİKİLİ'DE SEVGİ KAZANACAK"

Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Uzo Festivali'nde konuşan Başkan Tosun, seçim çalışmaları kapsamındaki "Dikili'de sevgi kazanacak" sözünü hatırlatarak "Göreve geldikten sonra bu sözümü ebedi kılmak için gereken tüm çalışmaları hızla gerçekleştirmeye başladık. Bugün de huzurlarınızda Dikili Belediye Başkanı olarak söz veriyorum ki, Ege'nin her iki yakasını sevgi yakası yapmak için Dikili halkının sonsuz desteğiyle, siz Midillili kardeşlerimle gece gündüz demeden çalışacağız. Çünkü Dikili halkı olarak bizler dünden bugüne siz komşularımızı, kardeşimiz olarak biliyoruz. Eminim ki sizler de bizleri kardeşleriniz olarak görüyorsunuz. Bugün nasıl birlikteysek ve berabersek yarın da yine kardeşçe, barış içinde, birlik içinde Ege'nin her iki yakasının kalkınması için hep beraber çalışacağız. Biz kardeşiz, kardeşliğimiz de sonsuza dek devam edecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Festivalin sonunda Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Makis Venetas ile Aya Paraskevi Eski Belediye Başkanları Aleksandros Evangelinos ve ve Apostolos Komninakas da günün anısına Başkan Tosun'a yöresel hediyeler verdi. Başkan Tosun da misafiri olduğu Midillilere, Dikili İlçesi'ne ait ürünlerin içinde bulunduğu sepetleri hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!