Artık Merkel’i süper bilgisayarlar bile dinleyemeyecek

Güncelleme Tarihi:

Artık Merkel’i süper bilgisayarlar bile dinleyemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 11:12

Haberin Devamı

ABD istihbaratının Almanya’da Başbakan Angela Merkel dahil çok sayıda üst düzey siyasetçiyi dinlemesinin ardından istihbarat önlemlerini artıran Almanya'da artık yeni nesil güvenli telefonlar kullanılacak.
Federal hükümet ile 16 eyaletin hükümetleri, hassas pozisyonlarda görev yapan yetkililer için çok özel 20 bin kriptolu telefon almaya hazırlanıyor.
Her biri yaklaşık 2 bin Euro değerindeki yeni nesil kriptolu telefonların Bilgi Teknolojileri Güvenlik Dairesi (BSI) tarafından incelendiği ve kullanılan şifreleme sisteminin süper bilgisayarlar tarafından da hacklenemeyeceği açıklandı.

EN GÜVENLİSİ YÜZYÜZE GÖRÜŞME
Almanya'nın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, yabancı istihbarat servislerinin teknik dinleme faaliyetlerine karşı daha ciddi önlemler alınacağını söyledi. Maassen, "Özel telefonlara ve iletişimde disipline ihtiyacımız var. Önemli birçok şey aslında yüz yüze konuşulmalı" dedi.
Almanya'da hassas pozisyonlarda görevli yaklaşık 3 bin kişi, kriptolu özel Blackberry telefonlar kullanıyordu. Satın alınması planlanan yeni nesil telefonunun modeli ise açıklanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!