Krikete karşı Pires

Güncelleme Tarihi:

Krikete karşı Pires
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 23:15

Kariyerini 2011’de Aston Villa’da noktalayan Pires, Ljungberg, Garcia ve Capdevilla ile Hindistan Süper Ligi’nin reklam yüzü oldu. Amaç; futbolu Güney Asya’nın en ünlü sporu krikete karşı güçlendirmek...

Haberin Devamı

BİR jenerasyona futbolu sevdiren Bergkamp’lı, Henry’li, Ljunberg ve Pires’li Arsenal’ı, herkes az çok hatırlar... Londra ekibinin efsane kadrosu, taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamış, dünya çapında milyonları ekranları başına kilitlemişti. Premier Lig’i güzel kılan bu isimlerden Pires ve Fredrik Ljungberg, şimdi Hindistan futbolu için geri dönüyor yeşil sahalara...
2011’de Aston Villa forması altında futbolu bırakan Fransız yıldız Robert Pires, tam 40 yaşında yeniden meşin yuvarlakla buluşacak. Yılların tecrübesi, Hindistan’da 13 takımlı I-League’e paralel olarak kurulan ve yıldızları bir araya getirecek 8 takımlı Süper Lig’de Ljunberg, Luis Garcia ve Joan Capdevilla gibi isimlerle birlikte forma giyecek.

AYNISI KRiKETTE DE YAPILDI

EKİM-aralık ayları arasında yapılacak olan Süper Lig’de mücadele edeceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Pires, “Hindistan’da kriketin bir numaralı spor olduğu ortada. Ancak ben Fransa, İngiltere ve İspanya’da futbol oynamış bir futbolcuydum. ‘Neden Hindistan’da da oynamayayım’ diye düşündüm. Ve gelen teklifi hemen kabul ettim” ifadelerini kullandı.
2008 yılında kriket için de tanıtım ve popülariteye dayalı bir lig başlatılmıştı. Hindistan Premier Ligi adındaki turnuvada, geçen sezon 8 takım mücadele etti. Hindistan ve kriketin sevildiği ülkelerde büyük bir hayran kitlesine sahip olan lig, söz konusu sporun gelişmesine büyük katkıda bulunmuştu. Pires, futbolda kurulacak ligin de bu şekilde ses getirebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Arsenal’da altın çağ

FUTBOLCULUK kariyerine 1993’te Metz’de başlayan Pires, 2000-2006 arası 189 maça çıkıp, 62 gol attığı Arsenal’da en başarılı dönemini yaşamıştı.

67.6 milyon kişi finali izledi

2011’deki Sri Lanka-Hindistan kriket dünya kupası finalini, Hindistan genelinde 67.6 milyon insan seyretmişti.

SRİ Lanka ile Hindistan Kriket Milli Takımları arasında 2011’de oynanan maçı Hindistan’da tam 67.6 milyon kişi izlemişti. Hindistan’da, 2010 Dünya Kupası finalini ise sadece 1.5 milyon kişi televizyondan seyretmişti.

ÇiM HOKEYi VE POLO TAKiPTE

Haberin Devamı

HİNDİSTAN’da en popüler spor kriket... Kriketi, çim hokeyi, polo, basketbol, futbol, badminton, golf gibi branşlar takip ediyor. Hindistan, FIFA sıralamasında Temmuz 2014 itibariyle 151. sırada yer alıyor.

Kriket nedir?

11’er kişiyle oynanıyor

11’er kişilik iki takım arasında, sopa ve top yardımıyla, merkezinde 20 metre uzunluğunda dikdörtgen bir saha bulunan ovalimsi bir alanda oynanan takım sporu. Atıcı, topu vurucunun arkasındaki kale benzeri düzeneğe (wicket) değdirmeye, vurucu ise elindeki sopayla topun ‘wicket’a değmesini engellemeye çalışır.

GERi DÖNENLER UMDUĞUNU BULAMADI

GEÇMİŞTE birçok farklı spor branşında ün yapan profesyoneller, tıpkı Pires gibi sporu resmen bıraktıktan sonra geri dönmüştü.

Haberin Devamı

Muhammed Ali (Boks)

ALİ, 1979’da boksu bıraktı. Ancak, Aralık 1981’de maddi sebeplerden ötürü bir unvan maçına daha çıkıp ringe tamamen veda etti.

Pele (Futbol)

1974’te kariyerini noktaladı. Santos’ta düzensiz olarak oynadı. 1975-76’da New York Cosmos’a transfer olup 1977’de tekrar emekli oldu.

Michael Jordan (Basketbol)

1993’te basketbolu bıraktı. 1994’te NBA’e döndü. 1999’da yine salonları bıraktı. 2001-2003’te NBA’de oynasa da tekrar kariyerini sonlandırdı.

M. Schumacher (Formula 1)

GEÇEN aralıkta kayak yaparken kaza geçirip komaya girdi. 2006’da F1’den çekildi. Schumi, 2010’da geri dönüp, 2012’de son kez veda etti.

Lance Armstrong (Bisiklet)

1996’da testis kanseri nedeniyle bıraktığı bisiklete 1998’de döndü. 2011’de tekrar veda etti. Yıllardan beri doping aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Michael Phelps (Yüzme)

ABD’li rekortmen, 2012’de Londra Olimpiyatları sonrası havuzlara veda etti. Ancak Phelps, Nisan 2014’te geri döndüğünü duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!