IŞİD’den bayramda toplu infaz videosu

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’den bayramda toplu infaz videosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:03

IRAK’ta dehşet saçan Irak-Şam İslam Devleti, kamyonlara koyduğu onlarca Irak askerini infaz ettiği görüntülerin olduğu yeni bir videoyu Ramazan bayramının ilk günü internete yükledi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 dakikalık video ’Maliki askerlerine katliam’ başlığıyla yayınlandı. Görüntülerin açıklama kısmında “Sivil giysili olarak kaçan Maliki askerleri tutuklandı” ifadesi yer aldı. Saddam Hüseyin’in doğum yeri Tıkrit’te çekildiği düşünülen görüntülerde onlarca genç, kamyonların kasalarında taşınıyor. Daha sonra boş bir araziye getirilen onlarca kişi elleri arkadan bağlanarak yüz üstü yatırılıyor ve başlarına kurşun sıkılarak infaz ediliyor.

MESUT ÖZİL FORMALI GENÇ

Bunlar arasında Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in 10 numaralı Arsenal formasını giyen bir gencin de olması dikkat çekiyor. Videoda esirlerin infaz alanına götürülürken darp edildiği de gözden kaçmıyor. Öldürülen kişilerin bir kısmı daha sonra suya atılıyor. Görüntülerde askeri üniformanın üstüne sivil pantolon giymiş bir askerin görüntüsü de özellikle gösteriliyor.

Haberin Devamı

Çöpçatanlık ofisi açtılar

Zina yapanlara recm cezası getiren ve kadın sünneti uygulaması başlattığı iddia edilen Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) bekar üyeleri için çöpçatanlık hizmeti vermeye başladı. Örgüt, Suriye’nin Halep kentine bağlı el-Bab kentinde açtığı ofiste evlenmek isteyen genç kadınların ve dulların başvurularını alıyor. Kadınların taliplileri evlerine giderek kendilerini tanıtıyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin verdiği bilgilere göre IŞİD’in bu uygulaması kontrolünde tuttuğu bölgelerde geçerli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!