Alman bakana dokunulmazlık darbesi

Güncelleme Tarihi:

Alman bakana dokunulmazlık darbesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 15:34

Münih Savcılığı, Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nin Devlet Bakanı Christine Haderthauer’ın dokunulmazlığının kaldırılması için parlamentoya başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Savcılık, başvuru nedeni olarak Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) bakana ve eşi Hubert Haderthauer’a karşı açılan dolandırıcılık ve vergi kaçırma soruşturmasını gösterdi.

Bakanın başı 2004 yılına kadar sahibi olduğu model araba üretimi yapan firması yüzünden derde girdi. Haderthauer, firmayı bakan olduktan sonra eşine devrettiğini söylerken, 2008 yılında eşinin de sattığı firmanın internet sayfasının 2009 yılına kadar bakanın üzerinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Bakanına sahip çıkan Başbakan Horst Seehofer, bakanın görevini başarıyla yürüttüğünü ve model araba skandalının özele girdiğini söylemişti. Bavyera Parlamentosu’ndaki Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Bağımsızlar bakanın derhal istifa etmesi gerektiğini söylediler.

Bakanın, model araba üreten firması Sapor, hastanelerde psikolojik tedavi gören hastaların ürettikleri mini model arabaları pazarlıyordu. Haderthauer, firma sahibi iken Bavyera Çalışma, Aile ve Sosyal Düzen bakanlığı görevini yürütüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!