Gümüşpala'yı Gümüşyalı yapmaya talip

Haberin Devamı

AİLESİYLE birlikte yeni bir hayat kurmak için 16 yaşında Almanya’ya giden Seydi Eker, Bosh gibi önemli kuruluşlarda işçi olarak çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar veren güçlü, cesur ve atılımcı bir kişilik. Almanya’da çok önemli işlere imza atmış. Kendi yazlım ve telekominikasyon firmalarını kurarak işçi olmak üzere gittiği yerde patron olmuş, yüzlerce kişiye iş imkanı sağlamış. İnşaat sektöründe yeni yatırımlara imza atan bir iş insanı olarak da 4 yıl önce İzmir’e yerleşip Sedi Yapı’yı kurmuş. Şimdi ise en büyük ideali yıllarca eşsiz konumu gözardı edilen Gümüşpala’yı Gümüşyalı’ya dönüştürmek. Birinci proje tamamlanmış, ikinci proje Atrium da kısa sürede hayata geçirilecek. Muhteşem Körfez manzarasına, yaşam alanlarına ve modern mimariye sahip projeleriyle yepyeni bir cazibe merkezi yaratan Eker, böylece İzmir’in kentsel dönüşümüne de katkı sağlamayı hedefliyor. Almanya’da işçilikle başlayan serüvenini aşığı olduğu İzmir’de güzel işlerle sürdüren Seydi Eker’in hayatındaki ‘Sıradışı’ izleri takip ettik.

Haberin Devamı

Gümüşpalayı Gümüşyalı yapmaya talip

MODA

Eşimin zevkine güvenirim

Hafta içi daima takım elbise, hafta sonu da spor giyinirim. Takımda koyu renk, gömlekte açık mavi ve beyaz tercihimdir. Eşimle birlikte alışveriş yapmaktan hoşlanırım, onun zevkine güvenirim. Saat tutkum var, değişik marka saatler takmayı seviyorum.


TATİL
Küçük kasabaları seviyorum
Seyahati severim ve fırsat buldukça (iş amaçlı da dahil) yılda 4-5 kez çıkarım. 3 gün için bile olsa her fırsatı değerlendirmeye çalışırım. Ege ve Akdeniz sahil şeridinde küçük yerlerin, kasabaların dinginliğini seviyorum. Tatil benim için dinlenmek, yeni şeyler öğrenmek, keşfetmek, ailemle birlikte güzel vakit geçirmek demek. Her şeyden uzaklaşarak enerji depolamak bana iyi geliyor.

HOBİ
Toprakla uğraşmak çok hoş
Hafta sonu doğada olmak, toprakla uğraşmak çok hoşuma gidiyor. Araştırma yapmak, her tür konu hakkında bilgi sahibi olmak da bana keyif veriyor. ‘Hobi’ denir mi bilmem, ama global ekonomiyi, dünyadaki gelişmeleri takip etmek de ilgimi çekiyor. Meraklı bir insanım, siyaset ve tarihle ilgili kitaplar okurum. Nostaljik eski şarkılar, rock, hardrock dinlerim.

Haberin Devamı

Gümüşpalayı Gümüşyalı yapmaya talip

KARİYER

Farklı sektörlerde çalıştım

Lise 2’ye kadar Çorum’da okudum. Daha sonra ailemle birlikte Almanya’ya gittim. Orada da zaman kaybetmeden para kazanmam gerektiği için iş hayatına atıldım. Bosch’ta 6 yıl Ar-Ge ve araba beyin yönetim kutusu bölümünde calıştım. 1988’de kendi işletmemi kurdum. Kısa bir süre restorancılık yaptım. Daha sonra yazılım, telekominikasyon gibi farklı sektörlerde şirketlerim oldu. 4 yıl önce İzmir’e gelerek Sedi Yapı’yı hayata geçirdim. Gümüşpala’yı Gümüşyalı’ya dönüştürmeye talip oldum. Gümüşpala gözden kaçırılmış değerli bir bölge bence. İzmirliler çok değil, 3 yıl sonra bambaşka bir Gümüşpala görecek.
Çocukken komutan, askeri pilot olmak isterdim. İlk paramı terminalde soğuk su satarak kazandım. Yaz boyunca çalıştım, kendime güvenimi müthiş artıran bir deneyim oldu benim için.

Haberin Devamı


TEKNOLOJİ
İş dışında sanalda yoktum
Uzun yıllar yazılım teknolojisiyle ilgili alanlarda iş yaptım. İnternetin birçok yararının yanında, dikkatli kullanılmadığında zararlı noktaları da malum. Yaptığınız bütün girişler kayıt edildiği için rahatsız edici sonuçlar yaratabilir. Bu nedenle iş dışında sosyal medya hesabı kullanmıyorum.


SEVİMLİ DOSTLAR
İleride köpek bakabiliriz
Almanya’da bir dönem köpeklerimiz oldu. Ancak şu anda hem Türkiye, hem yurt dışında yaşadığımız için beslemiyoruz. Belki ileride tekrar düşünebiliriz.

OTOMOBİL
Almanları çok kıskanıyorum
İlk arabam kırmızı renkli 1982 model bir VW Golf 78’di. 18 yaşında gencecik bir delikanlıyken ehliyetimi alır almaz ilk iş olarak bu arabayı almıştım. O zamanlar Almanya’da yaşıyordum. Şu anda 2010’da aldığım siyah Porsche Cayene’i kullanıyorum. Bir otomobil alırken öncelikli olarak rahatlığına ve konforuna bakarım. Sağlam olması da güvenlik açısından önemli. Trafikte rahat bir sürücüyüm, kurallara uyarım, kimseyi tehlikeye atmam. 32 yıldır Almanya’da da araba kullanıyorum. Oradaki koşullar çok farklı, herkes birbirine karşı saygılı, kurallara itaatkar, otokontrolleri var. Kendi ülkemde de durumun aynı olmasını isterdim.

Haberin Devamı

Gümüşpalayı Gümüşyalı yapmaya talip

BESLENME
Köftemi hiçbir şeye değişmem
Kahvaltı benim için vazgeçilmez bir öğün. Hele de sevdiğim şeyler olunca kaçırmam. Her gün değişik şeyler yemeyi tercih ederim. Genellikle müsli her kahvaltımda olur. Peynirli yumurtaya bayılırım. Bazen de bal ve süt veya yeşiliklerin bulunduğu kahvaltıyı tercih ederim. Nane ve maydanoz vazgeçilmezimdir.
İş yemekleri dışında genellikle öğlenleri yemem. Yediğimde de daha çok beyaz et ve sebze favorimdir.
Akşamları da nadir olarak yerim. Bu da genellikle balık ve sebze olur. Çoğunlukla meyve, ceviz, badem, fındık atıştırır, bolca da siyah veya yeşil çay içerim.
‘Denizden babam çıksa yerim’ diyenlerdenim. Kendi yaptığım Adana köfteyi de hiçbir şeye değişmem. Özel olarak hazırlar, konuklarıma da ikram ederim. Beğenmeyene şimdiye kadar rastlamadım. Yağlı ve ekşili yemeklere tahammülüm yoktur. Acılı Adanam, etli çiğköftem, salatalarım da meşhurdur. Mutfakta dinlendiğimi hissediyorum.

Haberin Devamı

MEKAN
İş de konuşabilmeliyim
Güzel, özenle hazırlanmış yemekler yiyebileceğim, gerektiğinde iş konuşabileceğim, keyif aldığım, sakin, tanıdığım mekanlara gitmeyi severim. Aydınlık ve temiz olması, garsonların duruşu, tutumları ve yemek servisi benim için önemlidir.


SPOR
Bazen 7 kilometreyi bulur
Spor yapmanın kişinin kendisine duyduğu saygının bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Haftada en az 3 gün, bazen 7 kilometreyi bulan uzun, tempolu yürüyüşler yaparım. Yüzmekten, bisiklete binmekten de zevk alırım. Gençliğimde Almanya’da amatör ligde gol krallığım var. Fenerbahçe ve Stuttgart’ı tutuyorum. İmkanım olsa golf ve tenis oynamak isterdim.


KİMDİR

Adı: Seydi Eker
Doğum yeri ve yılı: Çorum, 1964
Eğitimi: Lise
İşi: Sedi Yapı’nın kurucusu
Burcu: Kova
Medeni durumu: Filiz Eker’le evli, Erkan (24) ve Efkan (16) adında iki oğlu var

Yazarın Tüm Yazıları