O şefle yollar ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

O şefle yollar ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 01:01

İZMİR’de Karşıyaka Belediyesi, ünlü piyanist Fazıl Say’ın bir süre önce eleştirdiği, Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası’nın kurucusu olan ve şefliğini de yapan Gürer Aykal’la sözleşmeyi sonlandırdı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin eski sanat yönetmeni Fazıl Say’ın yerine, Kasım ayında yapılacak 15’inci festival için Orkestra Şefi Gürer Aykal’la anlaşmış bu da tepkilere neden olmuştu. Fazıl Say tepkisini sosyal medya üzerinden şu sözlerle dile getirmişti:

"Türel ile Aykal Antalya’da çok güzel şeyler yapacaklarmış. Festivali büyüteceklermiş. Orkestra kuracaklarmış. Öyle bakakaldım bir an. Orkestra elemanlarında Atatürk rozeti olmadığı için zılgıt çeken Aykal ve Antalya’da AKP ile ‘çok güzel şeyler’ yapmak, mesela Fazıl’ın kovulduğu kendi festivalini büyütmesi... Sağolsun, Aykal Hoca. Büyüksün. Mesela zaten iki orkestrası olan bir şehirde AKP ile bir tane daha orkestra kurmak, ama diğer ikisini kapatılma tehlikesini, bütün yaşananları, sıkıntıları unutuvermek... Antalya dışında bir dünya olduğunu ve orada bu işin pek öyle olamayacağını unutması Aykal’ın... Ben şaşırdım. Belki siz de şaşırmışsınızdır."

Haberin Devamı

Bu krizin ardından İzmir’de, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası’nın kurucusu ve şefliğini de yapan Gürer Aykal’la sözleşmesini sonlandırdı. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar da yaşanan gelişmelerin ardından böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!