İsrail gittikçe şiddetini artırıyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail gittikçe şiddetini artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 12:42

Gazze'deki gerilim, umut edilenin aksine Ramazan Bayramı süresince yavaşlamak yerine daha da şiddetleniyor. İsrail dün geceden bu yana en ağır bombardımanını düzenledi. Son gelen haberler, İsrail'in dün gece Gazze'yi yoğun bir bombardımana tuttuğu ve Gazze'ye elektrik sağlayan tek santralin vurulduğu ve şehirde elektrik olmadığı şeklinde. Can kayıpları ise her geçen dakika artıyor.

Haberin Devamı

Gazze'deki enerji kurumunun başkan yardımcısı Fethi el-Şey Halil, "İsrail'in dün geceki bombardımanı nedeniyle Gazze'nin tek elektrik santralinin çalışması durdu" dedi. Halil, önce santralin buhar jeneratörünün zarar gördüğünü daha sonra da bazı yakıt tanklarının vurularak yandığını bildirdi. İsrail'den ise konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Hamas’ın üst düzey lideri İsmail Haniye’nin evinin de vurulduğu bildirildi. Ancak saldırı sırasında evde kimse bulunmadığı için can kaybı yaşanmadı.

BASIN OFİSLERİNİN BİNASI VURULDU
İsrail ordusu, Anadolu Ajansı'nın (AA) Gazze ofisinin bulunduğu binayı da vurdu. Gazze'nin batısında yer alan Ensar bölgesinde basın ofislerinin de bulunduğu binaya İsrail ordusu tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda binanın 3'üncü katında bulunan AA ofisi herhangi bir zarar görmezken, vurulan 10'uncu katta ağır hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Dün de İsrail tarafından fırlatılan bir füze Şati Mülteci Kampı'na isabet etmiş ve sekizi çocuk 10 kişi yaşamını yitirmişti. Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin duvarına da füze isabet etmişti. Ancak İsrail bu füzenin Hamas tarafından fırlatıldığını öne sürmüştü.

ÖLÜ SAYISI 1.100'Ü GEÇTİ
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana İsrail'in aralıksız olarak devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 158'e, yaralı sayısının ise 7 bine yükseldiğini kaydetti.

İSRAİL'DEN 'SINIRA YAKLAŞMAYIN' UYARISI
İsrail ise vatandaşlarından "ölüm tehlikesi" bulunduğu gerekçesiyle Gazze sınırına yaklaşmamalarını istedi. İsrail polisi tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yapılan açıklamada, halktan, ölüm tehlikesi dolayısıyla Gazze'ye sınır bölgelerden uzak durmaları ve bu konuda yapılan uyarıları dikkate almaları istendi.

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden üç füze atıldığını ve bunlardan birinin Aşdod kenti üzerinde "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından imha edildiğini, diğer ikisinin ise ülkenin orta bölgesinde boş bir alana isabet ettiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Ordu, dünkü çatışmalarda beş askerin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nden, İsrail'in Nahal Oz bölgesine uzanan tüneli kullanarak saldırı düzenlemek isteyen silahlı Filistinlilerle meydana gelen çatışmalarda beş asker yaşamını yitirdi" denildi. Ordu, dün aralarında bir başçavuşun da bulunduğu beşaskerin öldürüldüğünü açıklamıştı. Son olayla dünkü çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin sayısı 10 yükseldi.

İsrail ordusunun açıklamalarına göre, 17 Temmuz'dan bu yana 53 asker hayatını kaybetti. İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından bu sabah yapılan açıklamada, kara saldırılarının başladığı günden bu yana 110'dan fazla İsrail askerinin öldürüldüğü, yüzlercesinin ise yaralandığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

'150 NOKTA VURULDU'
İsrail ordusunun dün geceden bu yana Gazze'de 150 noktayı vurduğu bildirildi. Ordu sözcüsü Moti Almoz, İsrail Kanal 2 televizyonunda yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana Gazze Şeridi'nde 150 noktayı hedef aldıklarını ve sınır bölgelerinde "faaliyetlerine" devam ettiklerini belirtti. Almoz son günlerde İsrail askerlerinin öldürülmesine de değinerek, "Yüzde 100 başarıdan bahsetmek mümkün değil. Biz tünelleri tamamen yıkmak ve füze atılmasını önlemek için kara harekatı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!