Oğlu uyuşturucu batağındaki annenin dramını mahkeme de göremedi

Güncelleme Tarihi:

Oğlu uyuşturucu batağındaki annenin dramını mahkeme de göremedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 11:53

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir gecekonduda yaşayan F. Y., uyuşturucu kullanan büyük L. Y.'den şiddet gördüğü gerekçesi ile karakola, kaymakamlığa başvurdu. Ancak eli boş döndü. F. Y., evi yakmakla tehdit eden, eve gelen ramazan kolisini uyuşturucu almak için satan oğlunun evden uzaklaştırılmasını ve tedavi ettirilmesi için mahkemeye başvurdu. Mahkeme ise verdiği kararla L. Y.'yi bir daha eve zarar vermemesi konusunda uyardı.

Haberin Devamı

TEK GÖZ ODADA 5 KİŞİ...
F. Y.'nin eşi 2 yıl önce trafik kazası sonrası yaşamını yitirdi. Y. iki oğlu ile bir başına kaldı. Büyük oğlu L. Y. ise eşinden boşandı annesi ile birlikte yaşamaya başladı. Y. ailesinin Yıldıztabya Mahallesi’nde bulunan tek göz gecekondunun kirası 300 TL. Evde bir tek F.

Oğlu uyuşturucu batağındaki annenin dramını mahkeme de göremedi
Y. çalışıyor. Evlere temizliğe gidiyor, merdiven silerek ayda 600-700 lira elde ediyor. İki oğlu öğrenci oldukları için çalışmayan F. Y.'nin büyük oğlu son iki yıldır çalışmadığı gibi uyuşturucu da kullanmaya başladı.

RAMAZAN KOLİSİNİ DE SATTI
F. Y. özellikle son iki ayda büyük bir korku ile evde kaldıklarını söylüyor. F. Y. yaşadıklarını Hürriyet'e şu sözlerle anlattı: "Uyuşturucu krizine girdiği an gözü hiçbir şeyi görmüyor. Bana, kardeşlerini hatta 4 yaşındaki kızına dahi şiddet uyguluyor. Her seferinde uyuşturucu için benden para istiyor. Ancak bende de çoğu zaman para olmuyor. Para veremediğim zaman evi dağıtmaya var olan 3-5 parça eşyayı kırmaya başlıyor. Geçenlerde eve ramazan kolisi gönderilmişti. Bu koliyi bile uyuşturucu almak için sattı. Evde satacak ne bulursa satıp uyuşturucu alıyor. Bu sonlarda da, kendisine para bulmamam durumunda evi yakmakla tehdit ediyor. Ev tek göz olduğu için hepimiz de aynı oda da yatıyoruz. Ancak korkudan gece uyuyamıyoruz."

Haberin Devamı

Oğlu uyuşturucu batağındaki annenin dramını mahkeme de göremedi
BONZAİNİN ZOMBİLERİ

OĞLUM TEDAVİ EDİLSİN
F. Y. oğlunun tedavi edilmesi için polis karakoluna v Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'na gittiğini ancak eli boş döndüğünü anlatıyor. F. Y. en son, Av. Birsen Avcı aracılığı ile aile mahkemesine başvurarak korunma talebi yanı sıra oğlunun tedavi edilmesini istedi.

KRİZE GİRDİĞİNDE KENDİNİ KAYBEDİYOR
16 Temmuz günü Gaziosmanpaşa 2. Aile Mahkemesi'ne yapılan başvuran, F. Y. oğlunun evden uzaklaştırılmasını ve tedavi altına alınmasını istedi. Mahkeme aynı gün verdiği kararda, L. Y.'nin annesine 3 ay süre ile küçük düşürücü söz söylememesini, ev eşyalarına zarar vermemesine karar verdi. Mahkeme L. Y.'nin belirlenen sürede kararda belirtilen suçlar işlemesi durumunda 3 günden 10 güne zorlama hapsi uygulanacağı kararı verdi. F.Y. verilen kararın yaşadıkları sorunu gideremeyeceğini, çünkü oğlunun uyuşturucu krizine girdiği anlarda kendisini kaybettiğini eve ve kendilerine her türlü şiddeti uygulayabildiğine işarete etti.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!