Almanya'da sel felaketi: Boğularak öldüler!

Güncelleme Tarihi:

Almanyada sel felaketi: Boğularak öldüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 11:06

Almanya'da yine aşırı yağışlar yaşandı. Fırtınalar koptu, yolları sel aldı. Münster şehrinde bir adam evinin bodrum katında boğularak can verdi.

Haberin Devamı

Almanya'da aşırı yağış ve fırtına bir kişinin ölümüne sebep oldu ve mali zararlara yol açtı.

Sel felaketinden özellikle Kuzey Ren Vestfalya ve Baden-Württemberg bölgesinin nasibini aldığı görüldü. Münster şehrinde evindeki bodrum katını su basan 76 yaşında bir adam boğularak öldü. Aynı şehirde yağışlar nedeniyle taşan bir derenin yakınlarında ise bir adamın cansız bedenine rastlandı. Ağaçların devrilmesi yolların kapanmasına ve o sırada aracının içinde bulunan bir kadının ağır yaralanmasına sebep oldu. İtfaiye ekiplerinden en az 1000 kez yardım istendiği, 800 itfaiye çalışanların ise saatlerce kurtarma çabaları ile boğuştuğu belirtildi.

36 bin nüfusu olan Greven şehrinde en az 500 yardım çağrısı kaydedildi, şehir merkezi ise polis tarafından trafiğe kapatıldı. Alman Meteoroloji Dairesi, Greven ve Ahaus şehrinde altı saat içerisinde metrekare başına en az 60 litre yağmur düştüğünü kaydetti.

Ruhr bölgesinde bulunan Bochum şehrinde ise aşırı yağışların birkaç dakika içerisinde bodrum katlarını, evleri ve caddeleri su ile doldurduğu gözlemlendi. Burada da devrilen ağaçlar ulaşımın aksamasına neden oldu.

Haberin Devamı

Baden-Württemberg'de aynı şekilde bodrum katlarını ve caddeleri su bastığı, polis ve itfaiye ekiplerin durmadan çalıştığı belirtildi. Gosheim'de zemin kayması yaşanırken, Wurmlingen'de bir evin çatı katında çıkan yangında bir adam yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!