'Türkiye ve Suriye Kürtleri IŞİD'e karşı birleşti'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ve Suriye Kürtleri IŞİDe karşı birleşti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 01:02

İngiliz gazetesi Independent, Suriye ve Türkiye'deki Kürtlerin, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde önemli şehirleri ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı mücadelede birleştiklerini yazdı.

Haberin Devamı

Türkiye ve Suriye Kürtleri IŞİDe karşı birleşti

Isabel Hunter imzalı haberde, Türkiye-Suriye sınırında IŞİD'e karşı mücadelede cepheye dönmek için bekliyen, 23 yaşındaki Suriyeli Kürt Muhammed Ahmed'in izlenimleri aktarılıyor.

Ahmed IŞİD'i 'zorlu rakipler' olarak nitelendiriyor ve "Onlar uyuşturucu almış gibiler" diyor. Ahmed, IŞİD militanlarının 300 kişilik gruplar halinde saldırdıklarını ifade ediyor ve "Biz onları koyun gibi kurşunlasak bile ertesi gün iki kat daha büyük bir güçle karşımıza çıkıyorlar" diyor.

Ama "bu özveriye rağmen, IŞİD militanları da insan" diyor Isabel Hunter. Ahmed'in telefonunu çıkarıp, öldürdükleri IŞİD militanlarının bakması güç resimlerini gösterdiğini belirtiyor. Ahmed'e göre, ölülerin kimliklerini gizlemek için yüzlerini kan içinde bırakıp, tanınmayacak hale getirmişler.

KOBANİ İÇİN MÜCADELE
Haberde, Irak'taki başarısının ardından, IŞİD'in kuvvetlerini Türk sınırına yakın Kobani adlı bir Kürt kasabasına yöneldiği ve Kürtlerin de bu kasabayı ellerinde tutmak için mücadele verdiği belirtiliyor. Geceleri üç taraftan saldırı altında kalan Kobani'deki savaşın, Türkiye'den duyulabildiği kaydediliyor. Roketler sesleri, düzenli patlamalar ve tüfek ateşine karışıyor.

Geçen hafta, PKK da bin savaşçılarının IŞİD ile savaşmaya yardımcı olmak için Suriye'ye gittiğini söylemişti. Hunter'a göre, Kobani'yi kazanmak Suriye-Türkiye sınırının büyük bir bölümünü kontrol etmek anlamına gelecek ve IŞİD adına büyük bir stratejik zafer olacak. Sınırda Kürtlerin gözetleme amaçlı bir kamp kurdukları da belirtiliyor ve "Kürtler şarkılarla morallerini yüksek tutmaya çalışıyor" deniyor. Habere göre bu kampın amacı, Suriyeli Kürt güçleri IŞİD faaliyeti konusunda uyarmak ve Türkiye Kürtlerini korktukları işgalden korumak.

İlgili haber:
IŞİD, BM'nin savaş suçluları listesine 'girebilir'

Türkiye ve Suriye Kürtleri IŞİDe karşı birleşti

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!