Sevgi kamyonu

Güncelleme Tarihi:

Sevgi kamyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 01:58

Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'dan Şırnak'a giderken yolu partililer tarafından kamyonla kesildi.

Haberin Devamı

Programında İdil ilçesi bulunmayan Demirtaş'ın yolunu kesenler, ilçeye giriş yapması için İdil-Midyat arasındaki çevre yolunu dün trafiğe kapattı. Yola kamyon çeken partililer, Demirtaş'a sevgi gösterisinde bulundu. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile vatandaşlar tarafından karşılanan Demirtaş, programının aksayacağını belirterek yolun açılmasını istedi. Buna rağmen yolun açılmaması üzerine Demirtaş'ın konvoyu, ilçe merkezine girmek zorunda kaldı. İlçenin Adile Naşit Caddesi üzerinde Demirtaş'ın aracının etrafını saran destekçileri, konuşma yapmasını istedi. Zaman zaman yaşanan izdiham nedeniyle aracından inemeyen Demirtaş, camı açarak "Daha 3-4 saat yolumuz var. Lütfen yolumuzu açın gidelim" dedi. Demirtaş'ın aracı daha sonra ara sokaklardan girerek ilçeden ayrıldı. Demirtaş daha sonra Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan, Süryanilerin Mor Gabriel Manastırı Turabdin Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

VEDAT AYDIN’IN MEZARINDA

Demirtaş dün sabah saatlerinde ise 1991 yılında kaçırıldıktan sonra cesedi bulunan, kapatılan Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın mezarını ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!