Bu resim suçtur

Güncelleme Tarihi:

Bu resim suçtur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2014 02:08

Süreç içerisinde bunlara müdahale etmek, etkide, tesirde bulunmak Anayasa suçu işlemektir. Özellikle bazı milletvekillerinin adalet sarayının içerisine girmek suretiyle, oradaki zanlılarla beraber resim çektirmeleri suçtur. Bunu yapamazlar. Çünkü bu, yargıya aynı zamanda baskıdır. Bu hukuku ihlale karşı, bana göre, başta cumhuriyet savcısı olmak üzere mahkeme yetkililerinin, bunlar hakkında kesinlikle dava açması, işlem yapması gerekir. Burası adalet sarayı ya, yolgeçen hanı değil ki.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, ‘paralel yapı’ operasyonunda gözaltına alınan polisleri nezarethanede ziyaret edip birlikte fotoğraf çektiren eski AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün ismini vermeden suç işlediğini savunarak, “Bu yargıya baskıdır, savcıların dava açması gerekir, burası adalet sarayı ya, yol geçen hanı değil ki” dedi. Erdoğan, önceki akşam katıldığı Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında şöyle konuştu:

YOLGEÇEN HANI DEĞİL

- “Şu anda bu polislerle hiç ilgisi olmadığını söyleyen paralel yapının, bunlarla ne kadar iç içe olduğu ortaya çıktı mı? Bundan önce İstanbul Adalet Sarayı’nın kapısını aşındıranların oradaki tavırları malumdu. Şimdi aynı tavırları bu malum takım ortaya koyuyor, paralel yapı. İnanıyorum ki yargı gereğini yapacaktır. Çünkü süreç içerisinde bunlara müdahale etmek, bunlara kalkıp da etkide, tesirde bulunmak anayasa suçu işlemektir. Bu ister milletvekili olsun, ister yazar çizer, şu bu olsun, kim olursa olsun. Özellikle bazı milletvekillerinin adalet sarayının içerisine girmek suretiyle, oradaki zanlılarla beraber resim çektirmeleri suçtur. Bunu yapamazlar çünkü bu, yargıya aynı zamanda baskıdır. Bu hukuku ihlale karşı, bana göre, başta cumhuriyet savcısı olmak üzere mahkeme yetkililerinin, bunlar hakkında kesinlikle dava açması, işlem yapması gerekir. Burası adalet sarayı ya, yolgeçen hanı değil ki.

Haberin Devamı

POLİSE MEYDAN OKUYOR

- Kimilerinin elinde telefonlar, rahat rahat orada görüşmeler, konuşmalar yapılıyor. Kimileri, gelen polislere meydan okuyor. Çünkü oraya polisin de müdahale yetkisi yok. Orada ancak savcılık, mahkeme, adli kolluk olarak talep ederse, onlar böyle bir görevi yapabilirler. Burada böyle bir baskının yapılması çok çok çirkin. Oralarda yapılan şeylerde şunlar var: Sanki tribünde maç seyreder gibi gelmişler orada bağırıyor, kendilerinin o aşırı taraftarları falan adeta amigolarla falan bu işleri yürütüyorlar. Böyle bir şey olamaz. Şu anda tutuklananlar, tutuklandıysa bir şey yaptılar da tutuklandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na kalkıp da ‘dönemin başbakanı’ ifadesini yakıştıranlar, yargı mensupları değildi, Emniyet mensuplarıydı. Bu Emniyet mensupları bunu hazırladılar ve bunlar, bu operasyonlarda meydana çıktı. ‘Dönemin başbakanı’ diyerek, şahsımla alakalı böyle bir adım atacaksın, kendine göre 17 Aralık, 25 Aralık olaylarında darbe girişiminde bulunacaksın ve bu darbe girişiminde kabinemdeki birçok arkadaşımı, şahsım da dahil olmak üzere örgüt başı olarak göstereceksin, bunun bedeli ödenmeyecek mi? Bu işleri yapanların hepsi, bunun bedelini er veya geç ödeyecekler, bundan kaçış yok.

Haberin Devamı

HAPI YUTARSINIZ

- ‘O ne derse doğrudur’ gibi bir yanlış anlayış var. Terbiye metotları çok çok tehlikeli. Ne demek ‘O ne derse doğru’? Öyle şey olabilir mi ya? O ifade peygamberle ilgili. Pensilvanya’daki zatın ne alakası var? Pensilvanya’daki zatın söyledikleri içinde doğru da yanlış da olur. Kalkıp da ‘O dediyse doğrudur’ derseniz, kusura bakma hapı yutarsınız. Tabanı tenzih ediyorum ama tavan, onunla mücadelemiz devam edecektir çünkü bu işin hesabını vermek durumundalar. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bütün unsurlara karşı mücadelemiz devam edecektir. Cumhurbaşkanının en önemli görevi budur.

DANIŞTAY ÖN KESİYOR

- Bakanlar kendi altlarına yeterince söz geçiremiyorlar. Çünkü orada oligarşik yapı önünüzü kesiyor. Adı Danıştay. Kuruluşuna baktığımız zaman Danıştay şura-yı devlettir. Yani devletin, meşveret ettiği oluşumdur. Yani devlete bir yerde yardım kuruluşudur. Şu anda böyle mi? Hayır, tam aksine şu anda Danıştay, yürütmenin önünü kesme görevini yapıyor. Bize, yürütmeye yardımcı olması gerekir. Yürütmeye yardımcı olacak ki yürütme, bir an önce yoluna devam etsin.”

Haberin Devamı

Bedelli gerekirse gündeme girebilir

‘Bedelli askerlik gündemimizde şu anda yok. Daha sonra bu gündeme girebilir mi? Girebilir. Bedelli askerlik noktasında 800 bin civarında olduğu söyleniyor. Bu konuyla ilgili olarak tabii Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığımız çalışma yapabilir, bu çalışmalardan sonra yeniden böyle bir adım atalım denirse bu konuda hükümetimiz inanıyorum ki çalışmayı yapar ve o çalışmadan sonra atılması gerekiyorsa böyle bir adım atılabilir.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!