CeBIT’te çantacı önlemi

Güncelleme Tarihi:

CeBIT’te çantacı önlemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 00:56

BU yıl 11-14 Eylül tarihleri arasında 15’incisi düzenlenecek CeBIT Bilişim Fuarı, kabuk değiştirmeye hazırlanıyor. Geçen yıllarda tüketicilerin de katılım sağlayabildiği CEBIT Bilişim Fuarı, artık sadece iş dünyasına yönelik olacak.

Haberin Devamı

Geçen yıl fuara yoğun katılım sağlayan belediye standlarının yer almayacağını ifade eden Hannover Messe Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, bu yıl ‘Bilişim’, ‘Geleceğin Teknolojileri’, ‘Innovasyon ve CeBIT Global Konferans’ etkinliklerine ağırlık vereceklerini söyledi. Özer, “15 yıldan beri İstanbul’da düzenlenen CeBIT bünyesinde hem profesyonel iş dünyası hem de nihai müşterileri ilgilendiren ürünler yer alıyordu. Profesyonel iş dünyası katılımcılarımız tarafından gelen talepler doğrultusunda 2014 yılında düzenleyeceğimiz etkinlik tamamen iş dünyasına odaklı olacak” dedi.

CeBIT’te çantacı önlemi

FUARDAN KAÇIRIYORDU

Haberin Devamı

Özellikle belediye katılımlarıyla beraber fuarda ‘çantacı’ olarak tanımladığı ve sadece promosyon ürün almaya gelen kitle artış gösterdiğine dikkat çeken Özer, “Fuarda ürün satışı yapılmamasına rağmen ‘çantacılar’ en büyük ziyaretçi kitlemiz arasındaydı. Bu da iş yapmak isteyen yabancı ve yerli şirketleri fuardan kaçırmaya başladı. Ancak son kullanıcılar bu yıl fuara giriş yapamayacak. Sadece iş yapmak isteyenler şirketler, KOBİ’ler fuarda yer alabilecek. Böylece CEBIT’i eski günlerine geri döndüreceğiz” şeklinde konuştu. CeBIT Bilşim Eurasai Fuar katılımının yaklaşık yüzde 65’inin kobilerden oluştuğunu ifade eden Özer, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gerek fuar gerekse CeBIT Global Conference etkinliklerinde hem KOBİ’ler için etkinlikler düzenliyor hem de onları destekliyoruz. KOBİ’lere küçük bütçelerle dünyaya açılma imkanı veriyoruz.

15’ten fazla ülke katılıyor

İSTANBUL’da düzenlenecek olan CeBIT’e yabancı şirketlerin ilgisi nin yoğun olması bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre başta Almanya, ABD, Güney Kore, Çin, İspanya ve Fransa olmak üzere toplamda 15’ten fazla ülkeden katılımcı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!